Балерините от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ спечелиха призови места на танцов шампионат

0

Множество призови места завоюваха балерини от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” Русе на Националния танцов шампионат „Утринна звезда”, който се проведе в София през изминалия уикенд (23-24.04.2016).

В творческата надпревара се  включиха състави, формации, школи и училища от цялата страна. Участниците бяха оценявани от жури в състав: д-р Росица Панайотова – Григорова -  изпълнител на българска и чуждестранна съвременна музика; Риолина Топалова - балерина, хореограф и режисьор в Софийска опера и балет, преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, преподавател в Националното училище за танцово изкуство; д-р Татяна Соколова.

Малките балерини на русенското училище по изкуствата впечатлиха с красиви и прецизно изпълнени танци, оригинални костюми и сценично поведение. Въпреки силната конкуренция, възпитаниците на хореографа Деница Анчева спечелиха редица отличия.

Първи награди бяха присъдени за дуетното изпълнение на Алена Герджикова и Ива Петрова, както и за триото Цветелина Димова, Димана Мунева и Виктория Павлова. Първо място русенските грации завоюваха и в категория „малка група”. Втора награда получи Алена Герджикова за соловото си изпълнение в категория „Танцово шоу”.

С медал за второ място се окичи и Ива Петрова, която се изяви в категория „Класически балет – соло” с танца си „Кукла”. Трети места в конкурса „Утринна звезда” бяха дадени за соловото изпълнение на Елисавета Костадинова, за дуета „Черно и бяло” на Елисавета Костадинова и Алена Герджикова и на цялата формация от Националното училище по изкуствата „Проф. В Стоянов Русе” с хореограф д-р Деница Анчева.

Трето място в конкурса „Утринна звезда” спечелиха и учениците от пети клас на НУИ „Проф. В. Стоянов” Русе с художествен ръководител Милена Лазарова. Тяхната награда е за малка група в категория „Класически балет”.

Трето място бе присъдено и на балетна школа „Слънчорани” към Националното училище по изкуствата

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари