Бъдещата скейт площадка в Парка на младежта тревожи русенци

1
Ще се наложи да се изгради ново ВиК трасе, за да не се стига до абсурда при авария да се разбива изградената площадка
Ще се наложи да се изгради ново ВиК трасе, за да не се стига до абсурда при авария да се разбива изградената площадка Видео: Русе Медиа

Ще се наложи да се изгради ново ВиК трасе, за да не се стига до абсурда при авария да се разбива изградената площадка

Бъдещата скейт площадка, чието изграждане започна в Парка на младежта, предизвиква разнопосочни реакции сред русенци. Любителите на този вид спорт се радват, че ще имат отново свое място, където да се забавляват – при това на много по-модерни и безопасни съоръжения. Хората, които обичат парка като място за разходка и отдих, пък се притесняват за съдбата на любимите им скалички, информира Русе Медиа.

Близо месец, след като бе направена първата копка за изграждането на скейт парка, теренът вече е ограден. В тревните площи обаче се забелязват пропадания, които са отпреди началото на проекта. Става ясно, че точно оттам минава водопровод, който захранва намиращата се в съседство Белодробна болница. По неофициална информация ще се наложи да се изгради ново ВиК трасе, за да не се стига до абсурда при авария да се разбива изградената скейт площадка. Мястото на скейт парка няма как да се промени, защото след допитвания до русенци и проучвания на различни терени този е определен като най-подходящ.

Не всички хора обаче са на същото мнение – най-вече заради опасенията, че скейт културата ще се пренесе върху парковата среда, по подобие на задната част на зала „Филхармония“, където преди беше скейт площадката. Там е ошарено с графити, а работещите споделиха с колко проблеми са се сблъсквали през годините – освен графитите на невероятни места по фасадата, има повредени стени, потрошени прозорци, а климатикът три пъти е ходил на ремонт заради предизвикани проблеми във външното тяло.

Тревожното е, че вече може да се видят графити и по самите скалички, а след изграждането на скейт площадката това може да се превърне в проблем. Хората искрено се надяват младите, които ще посещават новия скейт парк, сами да опазят създадената специално за тях среда и местата за отдих наоколо. За вандализъм ще се следи и чрез видеонаблюдението, което ще бъде поставено в района, а нарушителите ще подлежат на санкции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Скейтър
    Разведеният господин Доктора е мислещ Чувек(н), ама жалкото е че мисли с ГЪЗЪ си.
  • 13
    8
    Учуден
    Странно,никой кмет до сега не е посягал на Парка,само сегашния си позволи???
  • 11
    7
    Truid
    Толкова ли няма други места,че отхапвате част от парка? Че то още малко и няма да остане нищо от парка. На норд ще се строи голям плувен комплекс с паркинг към него-,и тук отиде част от парка. Малко по малко,като че ли по сценарий, парка се свива и постепенно се унищожава! Дали пък някой няма инвестиционни намеленшя,да построи някое имение,че да се свърши!!! Тъпи, безсъвестни /уж русенци/ общински съветници! СРАМОТА!!
  • 15
    6
    Твоето име
    Мястото на тази скейт площадка не е в парк. А това, че чак сега разбират какви подземни комуникации има е просто скандално. Изключителна некомпетентност на главният архитект и подопечните му...
  • 15
    5
    Constantine
    Едно култово място - Алпинеума , остана в Русе и него решиха да го освинят, така ли ? BTW проблемът на Русчук е и че го замесиха във войната, наред със Бургас. София са ясни. Язък за Русе ако се остави да го правят на кочина, в която всеки да си хвърля боклука. Русе е граничен, транзитен град. Наблизо се води война. Това трябва да подскаже на русенци да си контролират града по строго и отговорно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари