Асен Василев: Няма да даваме пари за купуване на самолети на хартия

2
Ако Министерството на отбраната има готови проекти, те трябва да бъдат разгледани от Комисията в парламента, заяви вицепремиерът
Ако Министерството на отбраната има готови проекти, те трябва да бъдат разгледани от Комисията в парламента, заяви вицепремиерът Снимка: БГНЕС

Ако Министерството на отбраната има готови проекти, те трябва да бъдат разгледани от Комисията в парламента, заяви вицепремиерът

Да купим самолети на хартия - няма да даваме пари. Това каза пред журналисти вицепремиерът Асен Василев, цитиран от БГНЕС.

Василев обобщи, че има приета програма как се достига до 2 % за отбрана от БВП за следващите две-три години. "Този план се изпълнява, ние в момента сме малко над това, което е предвидено за тази година", заяви още Василев.

"Ако Министерство на отбраната има готови проекти, а не на хартия - те трябва да бъдат разгледани от Комисията в парламента, трябва да бъдат обсъдени доколко повишават боеспособността на армията, доколко са целесъобразни, след това да се търсят начини за финансирането им. Докато такива проекти няма предоставени, да си говорим за една торба пари за отбраната, няма да стане", заяви още Асен Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари