Асен Василев: Няма да съм вицепремиер в следващото правителство

0
Асен Василев: Няма да съм вицепремиер в следващото правителство
Асен Василев: Няма да съм вицепремиер в следващото правителство

За случая с имота на улица "Чаталджа", той уточни, че има опит да му бъде нанесена репутационна щета

Няма никаква драма със сградата на „Чаталджа”, заяви министърът на финансите Асен Василев. По думите му от 2021 година той няма общо с фирмите, участвали в сделката за имота. "Сградата е купена от фирмата, от която аз съм излязъл още преди да вляза в първия служебен кабинет на Румен Радев през 2021 година. Сградата е купена с банков кредит", каза той пред NOVA.

"Не мисля, че има скандал. Има опит да се нанесе репутационна щета срещу мен, за което завеждаме дело срещу Чобанов и "Бird", защото изнасят невярна информация.

Според Василев това е серия от атаки, които вървят срещу него. Той уточни, че преди Коледа и Нова година те са били свързани с професионалната му работа и изпълнението на Бюджета, а сега атаките вървят към жълтия спектър.

С темата се отмествало вниманието от други неща, които били по-важни за обществото.

Василев добави, че наетата от от „Продължава промяната” лобистка фирма е имала за цел да защити интересите на българската държава. Той уточни, че това е станало публично и прозрачно.

Финансовият министър заяви, че позиция на вицепремиер никога не му е била самоцел, но ако има покана, може да се обсъжда.

Никога не съм искал да бъда вицепремиер, няма и да бъда”, коментира още Василев. Той добави, че дали ще бъде вицепремиер след ротацията ще бъде решено от парламента, а основната политика, която провежда е финансовата.

"Важно за всички граждани е какво се случва с техните доходи, какво ще се случи с финансите на държавата", каза още финансовият министър.

Асен Василев уточни, че за момента страната ни се бори да стане част от еврозоната на 1 януари 2025 година. „Това е датата, която дискутираме с всички европейски партньори”, добави той.

По думите му доходите в страната растат два пъти по-бързо от инфлацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Секспишровски
    Той и г-н Бен Чо, така говореше, ама ей го на, пак е на първа линия да усвоява многомилионен бюджет. Че си и назначил 6 заместника, също като " Шест кокошки съм заклала, рУЙно винооо съм налялааа" (популярен булгаристански шлагер). Пий Ариите на господина, кога ще обявят новите наследници (близнета/тризнета) на господина им? Поне на Дядов ден беше с два букета у крадливите си ръчички. А и оная, неговата, през последните 6 месеца никой не я е виждал, освен...........Доктора. Да са му живи и здрави поредните.
  • -1
    1
    Иван
    Доно и да не си жив
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари