Aгресивни кучета дебнат русенци на гробищния парк „Чародейка“

0

Змии през лятото и агресивни улични кучета целогодишно, застрашават посетителите на гробищния парк „Чародейка“ в Русе.

Първата напаст става все по-многобройна с всяка изминала година, обясняват служителите там на посетители, поради което самите те се страхуват да навлизат в някои части на парка, в който се продават най-скъпите гробищни места, предаде Топ Новини.

Причината е занемареността на мястото. За разлика от гробищата в землището на Басарбово, където се полагат повече грижи, в „Чародейка“ положението е отчайващо.

Всъщност, макар и видимо по-поддържано, опасно е и в басарбовските гробища, тъй като много близки на починали, поради икономическа емиграция или напускане на Русе в търсене на препитание в по-големите градове на България, не подържат гробовете, които всяко лято се покриват с над 2 метра висока трева. Тя пък не се премахва от работниците в парка, защото това се смята за задължение на близките. Такова е положението и с тесните места между самите гробове.

В „Чародейка“ обаче има цели парцели, покрити не само с метри висока трева, но и с гъсти храсти, плътно обхванати от увивна растителност, превзела на места дори и без друго тесните пътечки, по които трябва да минат хората, за да посетят вечните домове на близките си покойници.

Действително не е работа на общината да сади цветя на гробовете или да издига паметници на бившите си жители, но е необходимо да се погрижи за безопасността на настоящите, които посещават гробищните паркове.

Това включва премахването не само на растителността, която създава подходящ хабитат за въдене на влечуги, но и на безстопанствените кучета, които тичат и лаят след колите и нападат дошлите пеша посетители. Topnovini.bg вече отрази случаи на нападнати и нахапани жени, които приключиха в съда в полза на пострадалите, чиито обезщетения идват от джоба на данъкоплатците. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари