Адв. Екимджиев: Беше въпрос на време Гешев да се опита да сплаши президента

1
Питането на главния прокурор до Конституционния съд е явен опит за оказване на натиск и скърцане със зъби срещу президента
Питането на главния прокурор до Конституционния съд е явен опит за оказване на натиск и скърцане със зъби срещу президента Снимка: БГНЕС

Питането на главния прокурор до Конституционния съд е явен опит за оказване на натиск и скърцане със зъби срещу президента.

Това коментира адв. Михаил Екимджиев пред Медиапул.

По-рано през деня стана ясно, че главният прокурор е отправил питане до КС за това как може да бъде разследван президентът, предвид неговия конституционен имунитет.

Според юриста, действията на Иван Гешев са очаквани, предвид "твърде меките опити на президента да озапти безконтролната власт на българския главен прокурор".

Беше въпрос на време Иван Гешев да се опита да сплаши президента заради неговите просветителски опити в сферата на прокуратурата. Държавният глава сам имаше възможност да се обърне до Конституционния съд преди да подпише указа за Гешев, но не го направи, каза още Екимджиев.

Той напомни, че президентът води обществени консултации за промени в конституцията, които засягат най-вече държавното обвинение.

Явно договорките на Гешев с неговите ментори не допускат дори хипотетични опити за някаква промяна на сегашния модел, смята още адвокатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари