250 000 държавни служители могат да останат без заплати

0
Още в средата на годината се оказва, че парите ...
Още в средата на годината се оказва, че парите ...

Около 250 хил. държавни служители могат да останат без заплати. Още в средата на годината се оказва, че парите, заложени в Бюджет 2015 няма да бъдат достатъчни за нормалното функциониране на много от държавните структури.

Според данни на КНСБ към бюджета ще трябват поне още 120 млн. лв. Най-големи са минусите в агенции към социалното министерство и към министерство на земеделието – над 20 млн. лв., съобщава БТВ.

От допълнително финансиране се нуждаят и театри и библиотеки. Не е ясно дали ще има средства за увеличение на учителските заплати с 20 лв. наесен.

Работещите в държавното предприятие „Транспортно строителство и възстановяване могат да останат без пари след дни, тъй като държавата не им се е издължила и за миналата година.

„Това, което ни помага при бедствия и аварии, и когато има пожари, и когато бяха наводненията, има да получава някъде около 4 млн. лв. от бюджета и нямат заплати дори за следващия месец. Там работят около 800 човека и средната заплата е доста ниска 500-600 лв.“, обясни президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари