Вихрен победи Дунав с 3:1 в приятелски мач

0
Денислав Минчев изведе русенци напред, но те допуснаха пълен обрат
Денислав Минчев изведе русенци напред, но те допуснаха пълен обрат Снимка: ФК Дунав / архив

Денислав Минчев изведе русенци напред, но те допуснаха пълен обрат

Вихрен победи Дунав с 3:1 в приятелска среща.

Денислав Минчев изведе русенци напред, но те допуснаха пълен обрат, съобщиха от ФК Дунав.

Отборът на Вихрен бе избран неслучайно за съперник от треньорския щаб на русенци. Въпреки, че в момента се подвизава в Югозападната “В” група, тимът от Сандански направи доста сериозна селекция и смело може да се каже, че ще е един от най-класните съперници, с които Дунав ще мери сили през тази подготовка. В отбора личат имената на новопривлечените Методи Костов, Даниел Пехливанов, Никола Георгиев, Томи Костадинов. В тима на санданчани играят и чужденци като добре познатият по родните терени бивш футболист на ЦСКА Удоджи и португалецът Флавио.

В подготовката си досега отборът на Вихрен изигра две контроли – победа над Струмска слава с 2:0 и драматична загуба с 2:3 от Спартак (Плевен).

Съставът на Дунав

В отбора на Дунав няма ново развитие по отношение на играчите, които са налични. Това е и добра, и лоша новина. Добрата е, че няма нови контузени футболисти след мача със Спортист, но лошата е, че никой от тези в лазарета – Димитър Тодоров, Юго Комано, Илия Миланов и Цветелин Енчев няма да бъде наличен за този двубой. За този двубой старши-треньорът на Дунав записва в списъка с резерви само Даниел Николов, Радослав Великов, Анджело Димитров и Дани Братоев. Всички други футболисти освен титулярите получиха почивка. От тях Георги Вълчев няма да играе заради лек спазъм и решение на треньорския щаб да не рискува, но от понеделник ще е на линия за тренировки. Теодор Костов е болен с вирус, но се очаква скоро пак да е на линия.

Срещата започна добре за отбора на Дунав, който влезе много агресивно в мача и с висока преса. Още във втората минута Джан Хасан проби по лявото крило и центрира опасно, но Абди Абдиков се намеси вещо и не допусна допълнителни усложнения пред своята врата. В шестата минута на двубоя Мехмед Сабри стреля много опасно към вратата на домакините, но топката мина на сантиметри от гредата, но от външната страна.

В 11-тата минута високата преса на русенци даде добър резултат. Мехмед Сабри отне топката в половината на Вихрен и подаде на включилият се отляво много активен от началото на мача Джан Хасан. Той от своя страна направи перфектно центриране, което бе засечено безпощадно от Денислав Минчев за 0:1.

В 18-тата минута Дунав отново създаде сериозна суматоха пред вратата на Вихрен. Йордан Димитров стреля, но топката мина близо до гредата и излезе в аут. В 21-та минута на двубоя изнесеният напред отбор на Дунав се “опари” и допусна гол още при първата по-сериозна атака на Вихрен в мача. Домакините успяха да изравнят след като хванаха русенци на контра, която бе материализирана от Ергин за 1:1.

В 33-тата минута отборът на Вихрен осъществи пълен обрат. Голът падна отново след грешка в защитата на русенци при неправилно подреждане за ъгълов удар. След изпълнението на корнера се получи разбърване и футболист на домакините успя да засече топката във вратата на Дамянов за 2:1. В 40-тата минута отборът на Дунав отново отговори на предизвикателството от настойчивите си домакини. Кристиян Господинов направи страхотен пробив и стреля към вратата на Абдиков, но топката бе с мъка избита от опитния страж на домакините. Малко по-късно Мехмед Сабри също пробва мерника си, но топката излезе встрани от вратата на домакините.

Така или иначе всички опити на Дунав да вкарат още един гол преди почивката не дадоха резултат и двата отбора се оттеглиха при 2:1 за Вихрен въпреки по-настоятелната и агресивна игра на Дунав.

Второто полувреме започна както завърши и първото – с опасна атака за русенци. Само две минути след началото на втората част Мирослав Будинов беше на около 4-5 метра от вратата на Абдиков, засичайки центриране с глава. Топката обаче премина в аут. В буквално следващата атака обаче Вихрен отново удари решително, отбелязвайки ново попадение. То бе дело на Методи Костов и по този начин резултатът стана 3:1.

В 61-та минута Дунав успя някак си отново да опропасти изключително чисто положение за гол. Мирослав Будинов излезе сам срещу вратаря на Вихрен Абдиков, но изстрелът му отиде в аут. След това поредицата куриозни пропуски от близка дистанция продължи и Денислав Минчев, чиито удар от близко разстояние също излезе в аут.

В 73-тата минута Йордан Димитров стреля за пореден път към вратата на Абдиков, но вратарят на домакините изби с върха на пръстите си в ъглов удар. Това бе и последната изява на нападателя на русенци за този двубой, след като беше заменен малко по-късно от Радослав Великов. При този резултат завърши и двубоя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари