Установиха кога заразеният с коронавирус е най-опасен за околните

0
Досега се смяташе, че това е далеч, преди да са се появили първите симптоми на болестта
Досега се смяташе, че това е далеч, преди да са се появили първите симптоми на болестта

Досега имаше няколко теории за това, кога човек, заразен с коронавирус, става най-опасен за околните. Смяташе се, че това е далеч, преди да са се появили първите симптоми на болестта

Китайските изследователи обаче са успели да установят точния момент, когато Ковид-заразените излагат околните на най-голяма опасност от заразяване. 

Те отбелязват, че този период настъпва 2 - 3 дни след като пациентът започне да показва първите признаци на наличие на вирус в тялото. Това съобщават Medical News Today и За жената.бг 

Подобно заключение са направили учените, след като са провели много мащабен експеримент в провинция Джейянк в продължение на шест месеца. Експертите наблюдават как болестта напредва сред местното население. 

Те отбелязаха факта, че в повечето случаи коронавирусната инфекция от предварително заразено лице се случва на втория трети ден след появата на симптомите.

В хода на проучването е извършен задълбочен анализ на данните, получени от 730 пациенти. Освен това са проследени повече от девет хиляди души, които са били в контакт с пациенти. 

Учените наблюдават отблизо състоянието на тези хора най-малко три месеца след настъпването на контакта, за да бъдат напълно сигурни, че симптомите не са започнали да се проявяват малко по-късно от обикновено.

Друг интересен момент в това проучване е, че няма симптоми на коронавирус при тези хора, които са се заразили от асимптоматични пациенти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари