Сергей Лавров: Русия цели да прекъсне доставката на западни оръжия за Киев

2
Военните работят по нови планове за прекъсване на доставките, заяви руският министър на външните работи
Военните работят по нови планове за прекъсване на доставките, заяви руският министър на външните работи Снимка: ЕПА / БГНЕС

Военните работят по нови планове за прекъсване на доставките, заяви руският министър на външните работи

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че военните работят по нови планове за прекъсване на доставките на оръжия и боеприпаси за украинската армия от чужбина, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Наблюдаваме, че Украйна получава повече и повече и по-дори западни оръжия", заяви Лавров в интервю за телевизионна програма, излъчено по руския "Първи канал".

Той добави, че има призиви сред военните експерти да се спрат тези пътища за доставки.

Лавров заяви, че сред обмисляните възможности за спиране на доставките са железопътни линии, мостове и тунели. "Предполагам, че те (военните) ще вземат професионални решения за това как тези доставки да станат по-трудни или, което ще бъде идеално, как да бъдат спрени те изобщо", заяви той.

До известна степен те (военните) работят вече за това с атаките по украинската инфраструктура. Разрушаването на енергийната мрежа вече прави по-трудна доставката на нови оръжия, заяви той. И аз съм убеден, че има други планове, които се прилагат в това отношение, каза Лавров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари