Сергей Лавров: САЩ възпират Киев да приеме руските условия за мир

0
Според него САЩ се държат като „шериф, който се опитва да командва всички в салонния бар“
Според него САЩ се държат като „шериф, който се опитва да командва всички в салонния бар“ Снимка: iStock

Руският външен министър заяви, че САЩ възпират Киев да се съгласи с исканията на Русия

Постоянно се усеща, че украинската делегация е държана за ръка, най-вероятно от американците, което не им позволява да се съгласят с исканията, които според мен са абсолютно минимални“, каза той, цитиран от руската агенция Интерфакс и БГНЕС.

"Русия изгуби илюзиите си, че някога ще разчита на Запада, и никога няма да приеме световен ред, доминиран от САЩ", каза още Сергей Лавров в ефира на РТ, цитиран от Ройтерс.

Кметът на Мариупол: Улични боеве блокират спасяването на живите под разрушения театър

Според Лавров САЩ се държат като „шериф, който се опитва да командва всички в салонния бар“.

Западните държави наложиха мащабни санкции на финансовия и корпоративния сектор на Русия в отговор на нахлуването на Москва в Украйна на 24 февруари, което потопи руската икономика в най-тежката криза след разпадането на Съветския съюз през 1991 г., коментира Ройтерс.

Лавров, външен министър на президента Владимир Путин от 2004 г. насам, заяви, че реакцията на Запада на това, което Москва нарича "специална военна операция", е показала, че Западът е изцяло доминиран от Съединените щати и че Европейският съюз е до голяма степен безсилен.

"Ако е имало някаква илюзия, че един ден ще можем да разчитаме на нашите западни партньори, тази илюзия вече не съществува", заяви Лавров пред руската държавна телевизия на английски език. „Русия вече ще гледа на Изток“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари