Арестуваха украинския земеделски министър за корупция

0
Микола Солски е обвинен в незаконно завземане на земя на стойност над 7 милиона долара
Микола Солски е обвинен в незаконно завземане на земя на стойност над 7 милиона долара Снимка: БГНЕС

Микола Солски е обвинен в незаконно завземане на земя на стойност над 7 милиона долара

Украинският земеделски министър Николай Солски е бил задържан, след като е бил обявен за официален заподозрян в разследване за корупция на стойност няколко милиона долара, предаде АФП.

Солски е обвинен в незаконно завземане на земя на стойност над 7 млн. долара, когато е бил ръководител на голяма земеделска компания и член на парламента.

Антикорупционният съд постанови той да бъде задържан под стража до 24 юни, съобщиха от прокуратурата. Гаранцията е определена на 1,9 млн. долара.

По-рано тази седмица министърът предложи оставката си и обеща да сътрудничи на разследването.

На 26 април прокурорите съобщиха, че са повдигнали обвинения и на още десетина души, заподозрени в случая, включително държавни служители.

Солски, който притежаваше редица земеделски предприятия, беше избран за депутат в украинския парламент през 2019 г. и беше назначен за министър на земеделието през март 2022 г.

След нахлуването на Русия през февруари 2022 г. в Украйна се появиха няколко случая на корупция, макар че те обикновено засягаха служители на по-ниско ниво и бяха свързани с обществени поръчки за армията.

Миналата година президентът Володимир Зеленски уволни министъра на отбраната заради поредица от скандали с обществени поръчки в армията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари