Правят проверки на спедиторската фирма от Русе, през която е минал товарът на камиона-бомба

1
Спедиторът обясни, че са обработили товар от Украйна, през Румъния за Бургас
Спедиторът обясни, че са обработили товар от Украйна, през Румъния за Бургас Снимка: AP

Спедиторът обясни, че са обработили товар от Украйна, през Румъния за Бургас

Организатор на терористичната атака на Кримския мост е Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, неговият ръководител Кирил Буданов, служители и агенти. Това съобщи Руската Федерална служба за сигурност.

Взривното устройство е било скрито в рула със строително полиетиленово фолио, натоварени на 22 палета с общо тегло 22 770 килограма и в началото на август е било изпратено от морското пристанище на Одеса в българския град Русе, а от там към пристанището в Бургас.

Кремъл: Взривеният на Кримския мост камион е минал през Русе

Според руските власти товарът след това е преминал през Грузия и Армения, като от там минава през границата на Руската федерация.

bTV се свърза със спедиторската фирма от Русе, през която е минал товарът на компанията, спомената от руските специални служби. От там заявиха, че вчера българските власти са били на проверка при тях. Спедиторът обясни, че са обработили товар от Украйна, през Румъния за Бургас.

Според проверката на българските служби стока със сходни характеристики е влязла транзит на територията на България от друга страна членка на Европейския съюз.

У нас тя е била под митнически надзор и е напуснала страната в същия контейнер през пристанище Бургас на 17 септември в посока държава, различна от Русия.

Труха: ФСБ нарочно са пуснали камиона-бомба на Кримския мост - ВИДЕО

От проверката на службите става ясно още, че визираният от Русия камион никога не е бил в България, контейнерът, с който стоката е напуснала страната ни, не е бил на камиона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    dfgs
    rusi + KYPierska firma , maleeeei smqh :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари