Посочената от руските служби фирма не е регистрирана в Русе

0
“Балтекс Капитал” е представлявана от друга спедиторска фирма, заяви директорът на Свободна зона Русе Георги Стоилов
“Балтекс Капитал” е представлявана от друга спедиторска фирма, заяви директорът на Свободна зона Русе Георги Стоилов Видео: Русе Медиа

Тече проверка на службите по случая

Посочената от руските служби за сигурност фирма “Балтекс Капитал”, за която се твърди, че е част от веригата, по която е преминал камиона, взривил се на Кримския мост, не е регистрирана в Русе. Тя е представлявана от друга спедиторска фирма. Това заяви директорът на Свободна зона Русе Георги Стоилов, цитиран от Дарик.

Правят проверки на спедиторската фирма от Русе, през която е минал товарът на камиона-бомба

Проверка показа, че Baltex Capital S.А. има склад в Свободна зона - Русе, а вчера в зоната е имало проверка от службите за сигурност и митницата по този случай. Иззети са документи и записи. По информация на Русе Медиа дружеството, което е офшорна компания от Панама, оперира в зоната от 2014 г. Според изпълнителния директор на СЗ - Русе Георги Стоилов в момента компанията също има стоки на склад.

Спедитор на товара, който се визира в съобщението на руските служби, е русенската фирма „Тива ком“. Управителят ѝ Валери Илиев обясни, че са обработили документите на запечатан контейнер, в който е имало строително фолио. Товарът е пътувал от Украйна през Румъния за Бургас, а оттам нататък не знаят какво се е случило с него. Според информация на спедитора той не е бил предназначен за Русия.

Според ФСБ между 29 септември и 3 октомври товарът е обмитен в терминала на Transalliance в Ереван в съответствие с правилата на Евразийския съюз за икономическо сътрудничество и развитие, документите са променени, след което изпращач вече е GU ARJ Group Ltd (Република Армения, Алаверди), а получател – Leader Ltd (Москва).

Контрол върху движението по целия маршрут и контактите между участниците в схемата е осъществяван от страна на военното разузнаване на Украйна, служител на украинското МО, с име „Иван Иванович“, най-вероятно псевдоним. За целите на координацията той използва както виртуален анонимен номер, придобит в интернет, така и номер, регистриран на украинския гражданин Сергей Андрейченко, роден през 1988 г. в Кременчуг, Украйна.

Вече са идентифицирани 12 участници в нападението. Според съобщението на ТАСС, в което присъстват седем имена, това са гражданите на Украйна Денис Олегович Ковач, роден през 1979 г., Михаил Владимирович Цуркало, роден през 1975 г., Роман Иванович Соломко, роден през 1971 г., грузинските граждани Леван, Сандро Иносаридзе и арменският гражданин Артур Терчанян, роден през 1985 г. Те са участвали в организирането на превоз на товари от България до грузинското пристанище Поти и след това до Армения.

От ФСБ заявяват, че разследването продължава, като всички организатори и съучастници на терористичния акт, включително чуждестранни граждани, ще бъдат преследвани в съответствие с руското законодателство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    8
    tiva com
    Тива ком са на ръба на честния бизнес. в една фирма къде корупцията е приоритет за да съществува и да прави бизнес, като се замисли човек, какво ли няма да направят за още пари......
  • -3
    7
    ссддр
    сащ е агресор
  • -4
    6
    сфдр
    сащ е аграгресор
  • 5
    5
    До Психично 3
    Да бе, много ги е страх нормалните хора от заплахите на изкукали рашистки тролчета като тебе, боклук нещастен! Заминавай Мутрофанката да те накърми за последно, че си заминава за Сатрапия завинаги!
  • -2
    4
    До 3
    Справка: Емилиан Гебрев
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари