Румънци и гърци настъпват към българското Черноморие

1
По Южното и Северното Черноморие хотелите у нас се подготвят да посрещнат туристи за великденските празници
По Южното и Северното Черноморие хотелите у нас се подготвят да посрещнат туристи за великденските празници

По Южното и Северното Черноморие хотелите у нас се подготвят да посрещнат туристи за великденските празници

В нашите курорти се очакват повече румънци и гърци в сравнение с миналата година, коментират от бранша.

За предстоящите великденски празници в най-големия ни курортен комплекс Слънчев бряг ще отворят близо 20 хотела, толкова ще работят и в курортите на север от Варна. Най-предпочитани са тридневните пакети. Повечето от тях включват нощувка, закуска и празничен великденски обяд или вечеря. Така за 3 нощувка с включена услуга олинклузив трябва да приготвим средно по 360 лева на човек.

В най-големия ни черноморски курорт Слънчев бряг само няколко хотела ще отворят за великденските празници. В този комплекс са резервирани 60% от леглата.

Основните туристи, които очакваме в този период от време, са най-вече туристи, които могат да пристигнат със собствен транспорт, защото все още са много малко полетите от Летище Бургас. Очакваме туристи от Румъния. Традиционно имаме гръцки туристи, които обичат да посрещат тук празника“, казва Стойка Терзиева - управляващ търговски директор на хотел в Слънчев бряг, пред bTV.

Цената за нощувка по това време от годината излиза средно по 120 лева на човек с включена услуга олинклузив, коментират от бранша. По желание туристите могат да заплатят допълнително за празничен великденски обяд или вечеря, но опции за ресторант в района все още няма.

Няма традиция да отварят заведенията около хотелите рано. Затова ние имаме едно предложение за изменение в Закона за туризма специално за курортите с национално значение, да може заведенията около хотелите да бъдат задължени да отварят, поне процентно от тях да отварят тогава, когато се отварят хотелите“, обясни Стойка Терзиева.

Магазините за дрехи и сувенири, които се намират в близост до работещите хотелите обаче се подготвят да отворят.

В момента няма туристи все още, но се надяваме, че ще има“, каза Стефан Кацаров – търговец.

Въпреки резервациите за великденските празници, чадъри и шезлонги по плажните ивици няма да има. Най-вече заради променливото време. Те ще бъдат традиционно поставени на първи юни и ще бъдат с до 10% по-скъпи заради растящите разходи и инфлацията.

Хотелите по Северното Черноморие също са готови за великденските празници.

Около 75% от очакваните за празниците туристи по Северното Черноморие ще бъдат от Румъния, а останалите от нашата страна.

Предпочитат предимно ваканционните ни хотели, защото те предоставят и спа центрове. Освен разходката край морето и преживяването, което Варна може да поднесе, СПА центровете са също изключително атрактивни за тях“, каза Павлин Косев, управител на хотел.

За празника много българи ще пътуват и в съседните държави. Според туроператори дестинациите Турция и Гърция вече са разпродадени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Largo
    Гърци да дойдат тука,вие луди ли сте даже и за румънци се съмнявам , да наминат за път на някъде да но да дойдат тука се съмнявам
  • 7
    3
    Николай Стоименов
    Румънци да ,но гърци да дойдат или са луди или бежанци
  • 4
    2
    пхахаххаха
    едва ли...
  • 9
    1
    Реплика
    Всички настъпват към българското черноморие само дето има българи които никога не са го виждали от западна и югозападна България поради липса на средства.Има хора в Русенско още не са ходили на юоре,а някой не са виждали и ски писта или ски влек освен на телевизията.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари