Няма как да не се похваля - вече съм лекар стажант!

2
Актьорът Наум Шопов завърши медицина семестриално
Актьорът Наум Шопов завърши медицина семестриално

„Няма как да не Ви се похваля: Завърших медицина семестриално!!! Вече съм лекар стажант”.

Това написа във Facebook профила си Наум Шопов – младши, звездата от хитовия сериалОткраднат живот”.

Той написа още, че му остава да вземе само държавните си изпити.

Ако беше решил да става актьорНаум Шопов младши щеше да е четвърто поколение актьор –прабаба му е Мара Шопова, дядо му и баба му са Наум и Невена Шопови, баща му е Христо Шопов, леля му е Лиза Шопова.

Майка му Мариана Станишева също е актриса. Само че след като в детството и юношеството си Наум участва в редица постановки и филмови продукции, изведнъж си казва: "Аз не съм актьор“. Решава да кривне от семейната традиция и вместо в театралната академия кандидатства медицина.

Когато Любо Нейков от продуцентската компания „Дрийм Тийм“ му се обажда да се яви на кастинг за сериала "Откраднат живот“, Наум решава да се пробва, най-вече защото сериалът е на лекарска тематика, пише списание "EVA".

Въпреки че е много щастлив от работата си в сериала, 23-годишният Шопов младши ни най-малко не е изкушен да се завърне към актьорството. През последните месеци, докато е снимал в сериала, той е издържал – само с петици и шестици при това – куп изпити от зимната сесия. 

Страстта към медицината измества в сърцето му не само актьорството, но и голямата му любов към американския футбол – спорт, който тренира в продължение на години.

Най-важното, което му предстои в близко бъдеще, е специализацията по хирургия. "Определено си се представям по-скоро окъпан в кръв до лактите, а не на снимачна площадка“ – с лека ирония казва той.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари