Юлиан Вергов разказа какво стои зад "Откраднат живот"

1
Влизал на истински операции, за да се подготви за ролята и признава, че гледката зверски го е стресирала
Влизал на истински операции, за да се подготви за ролята и признава, че гледката зверски го е стресирала Снимка: Нова телевизия

Първата екранна седмица на Юлиан Вергов като директор на болницата в „Откраднат живот“ предизвика вълна от суперлативи във Фейсбук страницата на сериала.

Въпреки ледената интонация, с която доц. Банков пренаписва правилата на работа в „Свети Кирил“, зрителите напълно симпатизират на фюрер подхода му в лечението на „емоционалната чума“, разяждаща отношенията на персонала. „Къде раздават такива шефове? Искам и аз един.“, „Дай Боже всекиму такъв директор!“ и „Този лекар явно е преживял сериозна лична трагедия и е останал без семейство, но дали е свободен за вечеря?“ са малка част от коментарите за персонажа на Вергов, пише Монитор.

Действително появата на един от най-добрите ни актьори в медицинската драма на Нова тв тушира прозявките ни след първите четири епизода, в които сценаристите ни занимаваха с махленското надцакване на докторите, борещи се за стола на покойния Генадиев, както и с излишното преекспониране на раздялата на Наталия и Калин.

За да се подготви за ролята на антестезиолога, който очевидно крие и добър потенциал на хирург, Вергов е влизал в поредица от операции. Признава, че гледката зверски го е стресирала, но му е помогнала да оцени още повече колосалния труд, който специалистите полагат за спасяването на човешки живот. „Аз не снимам всичко на всяка цена. „Откраднат живот“ обаче е силен продукт с добро ядро от сценаристи. На първо място това, което ме привлече в проекта, беше Евтим.“, обясни Вергов.

Той е изключителен филантроп и е сред малкото луди, на които още им се прави българско кино. Имаше един период, в който всички, произвеждащи сериали, окапаха един по един, а той остана сам да си блъска главата стената. Аз обичам такива хора, обичам тази работа и също скачам – ей така, да видя докъде още може.“, сподели Юлиан преди старта на четвърти сезон.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари