МВР разпитва 15 членове и функционери на ГЕРБ

0
Ново напрежение между ГЕРБ и МВР
Ново напрежение между ГЕРБ и МВР

Ново напрежение между ГЕРБ и МВР

Областният лидер на партията в Пловдив и кметът на Стамболийски бяха извикани за разпит в полицията. Според тях това е продължение на ареста на Бойко Борисов. Те твърдят, че сега продължавали полицейските действия в различни общини и градове на България с цел “да обезсилят партията“.

Разпитът на Георги Мараджиев във Второ полицейско управление в Пловдив продължи два часа и половина. В районното са извикани още 15 симпатизанти на партията.

„След ареста на господин Борисов преди няколко дни, вие много добре знаете какво се случи, това нещо се повтаря по населени места на терен. Идеята е отстраняване на такива кметове, на областни координатори на ГЕРБ, обезсилване на политическата партия. Всички знаете, че явно предстоят предсрочни избори и по този начин да бъде обезглавена партия ГЕРБ, каза лидерът на ГЕРБ - Пловдив област Георги Мараджиев.

Той е извикан за разпит по сигнал, че на изборите миналата есен опитал да осуети акция на Икономическа полиция за купуване на гласове в магазин в пловдивското Ново село. Самият Мараджиев отрича да е пречил на униформените. Твърди, че хората спонтанно се събрали, за да защитят собственика на търговския обект.

„Да се страхувам от арести? Че той Борисов не се страхува от арести, аз за какво да се страхувам? Страхувам се от нещо друго. Страхувам се от това, че по някакъв начин всички тези събития, които стават, водят към една полицейщина, към една полицейска държава”, категоричен беше пловдивският лидер на ГЕРБ.

Срещу Мараджиев няма повдигнато обвинение. Това съобщиха от МВР, цитирани от за NOVA. В писмена позиция допълниха, че разпитът е по започнала проверка на Районната прокуратура. Мараджиев бил извикан в качеството му на гражданин, за да му бъде снето обяснение, а не в ролята на политическо лице.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари