Жива верига пред дома на Бойко Борисов

1
Не смеят да го изведат с белезници от къщата
Не смеят да го изведат с белезници от къщата Снимка: Велислав Николов / 24 часа

Десетина служители на Националната полиция са в къщата в Банкя, страхуват се от сблъсъци и не изваждат арестанта

Жива верига пред дома на лидера си Бойко Борисов в Банкя направиха депутатите от ГЕРБ и блокираха вратата. Близо стотина депутати и младежи от ГЕРБ са пред къщата му, в която полицията извършва обиск.

Според източници на "24 часа" вътре са около 10 служители на Националната полиция. Има притеснения, че ако бившият премиер бъде изведен с белезници, каквато е заповедта на вътрешния министър Бойко Рашков, е твърде вероятно да се стигне до сблъсъци.

"Тук влизат - излизат някакви хора, не се представят какви са, да се хванем за ръце и повече няма да пускаме никого", заканиха се хората на Борисов. 

Звънят ни структури на партията от цялата страна. Колегите са готови да идват и да направим протести, гражданско неподчинение, ще защитим лидера си по всички демократични начини, обяви националният координатор и пиар на ГЕРБ Никола Николов.

Чрез евродепутатите си от ГЕРБ са информирали за ставащото в Банкя председателя на групата на ЕНП Манфред Вебер, както и генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес.

Евродепутатите на ГЕРБ вече са информирали част от еврокомисарите какво се случва, разказа още Николов.

Той разказа, че се е чул с Владислав Горанов и при него нищо не се случва. Менда Стоянова си е вкъщи със съпруга си, няма полиция при тях. Докато в официалното съобщение на МВР се твърди, че се извърша обиск и са задържани.

В 22:20 ч опълчението около къщата на Борисов стана още по-сериозно. Симпатизанти и депутати завардиха и двата входа на къщата в Банкя. Вътре все още са полицаите и Бойко Борисов. Стълкновението се превръща в минипротест. Блокирана е патрулна кола на полицията и събралите се отказват да я пуснат. Движението в района е блокирано. Депутатите от ГЕРБ твърдят, че това е репресия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари