Мут(р)алият атлантизъм на ГЕРБ набеди НАТО за военното напрежение в региона

2
В опит да се представи като голям натовец, бившият ни премиер продължава да набеждава съюзниците за напрежението в региона
В опит да се представи като голям натовец, бившият ни премиер продължава да набеждава съюзниците за напрежението в региона Снимка: Фейсбук

ГЕРБ се опитват да ни\ви измамят отново

Коментар на Иво Инджев в неговия БЛОГ.

Този път със заявката, че те са натовските пазители на България от Русия – макар да не смеят да обидят Кремъл с някоя истинска формулировка относно руската агресивност. “Само” искат пак да ни спасяват. Този път в позата на автентичните български атлантици, които настояват за извънредно заседание на Народното събрание. 

Лично бившият премиер се появи днес с извънреден призив, обвинявайки управляващите в “крещящо мълчание” относно напрежението около руската заплаха спрямо Украйна – заплаха, която все така не смее да формулира адекватно на атлантически език, за да не дразни Путин.  

Помните ли с каква заявка ГЕРБ нахлу в българската политика? Не беше само с обещанието да ни спасява от комунистите, които после авторитарно имитираше с моркова и тоягата си – т.е. с мутренската си бухалка на охранител на мут(р)иралото наследството на любимия му Тодор Живков. Основното послание, което беше и все още е парадно демонстрирано от тази корпорация, е в самото парадиране с грижата за “европейското развитие на България”.

Резултатът от  тази грижа беше трайно закотвяне на България на европейското дъно на челна позиция по почти всички негативни класации по жизнен стандарт. Надписът на фасадата “Граждани за европейско развитие на България” е същата измама, както твърдението върху Монумента на окупационната червена армия МОЧА, че тя била (не червена, а) съветска и че ни е освободила(, а не ни е окупирала), както и че за това “освобождение” е благодарен българският народ.

Оставям настрана фактологията, която на мутрата й куца, както обикновено. Би трябвало след толкова години на върха на държавата да е разбрал, че ние сме в НАТО и организацията няма нужда да иска разрешение да разполага ( в НАТО! ) съюзническа бойна техника. Но това не пречи да пита заклеймяващо точно това.

Дърдори и за “пълна бойна готовност на НАТО” в момента, което също не е вярно. За такава дезинформация, която може да породи паника сред населението, във военно време се полагат доста сурови наказания за онези, които сеят паника.

След като не успяха да измамят в последната година на управлението си съюзниците си с гротесков лов на руски шпиони, че изпълняват съюзническите си задължения да се противопоставят на руската заплаха ( у нас и в Европа, чийто географски център се намира в Украйна) и бяха прогонени най-сетне през парадния вход на властта, гербаджиите сега се опитват да се завърнат през прозореца, който виждат открехнат по атлантическа линия. 

Вникнете само във възклицанието му с тежката прокоба, че идва края на българския туризъм заради …Ф 15 в небето.

Кой ходи на море, когато над главата му летят F-35 и бойни фрегати се разхождат вместо платноходки?!”

Ф-35, да уточним отново, са съюзнически самолети. За фрегатите, които се “разхождат наблизо”, можем да се досетим, че също са натовски ( все пак руските още не са “посетили” крайбрежието ни, както онези канонерки, обстрелвали Варна и Балчик по заповед на руския император Николай II през Първата световна война). 

В опит да се представи като голям натовец, бившият ни премиер продължава да набеждава съюзниците за напрежението в региона. Явно не му е позволено друго.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    некой
    Най-големият глашатай,лобист на НАТО и Американските ни "приятели" където ги настанява и тича посред нощ в Американското консулство като ощипана булка под юрган.Какъв артистичен талант.Голям артист, не ВСШ"ГЕОРГИ ДИМИТРОВ" АМИ "КРЪСТЮ САРАФОВ" Е ЗАВЪРШИЛ В КУРСА НА ПОКОЙНИЯТ СТЕФАН ДАНАИЛОВ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари