Бойко Борисов: ГЕРБ ще продължи да подкрепя Украйна

0
Бъдещето на Украйна е в НАТО и Европейския съюз
Бъдещето на Украйна е в НАТО и Европейския съюз Снимка: Бойко Борисов / Facebook

Бъдещето на Украйна е в НАТО и Европейския съюз

Бъдещето на Украйна, нейната сигурност и европейската сигурност са в НАТО и Европейския съюз, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук страницата си. Той пише още, че на среща в София с президента на Украйна Володимир Зеленски е заявил, че независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на целия регион.

„Подчертах, че като партия с категоричен евроатлантически профил, ГЕРБ ще продължи да подкрепя Украйна в борбата с руската агресия и сме изцяло солидарни с болката на украинския народ. Доказателство за нашата солидарност са и действията на ГЕРБ през последните дни в Народното събрание по отношение на предложенията за по-бързо обновяване на оръжейните запаси на България, както и идеята за продажба на оборудването от АЕЦ „Белене“ на Украйна, посочва още Борисов.

България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно с цялата демократична световна общност, отбелязва лидерът на ГЕРБ.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна днес на еднодневно посещение в София. В Министерския съвет той разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, а след това бяха подписани декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

Държавният глава Румен Радев също се срещна с украинския президент.

Володимир Зеленски участва и в дискусия с посланици, политици и представители на гражданското общество, на която домакини са премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    19
    Хм
    Що ли ми се струва, че Украйна няма бъдеще?
  • -10
    18
    русенец
    да влиза украйна по-скоро в НАТО да се прибира руската мърша в кочината си
  • 0
    17
    Аз
    "и на уличните котки правиш път" това най-много ме разсмя, че си представяш , демек не излизаш от вас така ли ? Знаеш ли какво е котка въобще защото така както си го написал друго си мисля. Първа приятелка с мишките ти в мазата ли си ? Да еба недоклатената ти джедайска джанка , тръгнал да си представя , ко си представяш ? Сини мъди в устата си ?
  • -1
    16
    Аз
    И тез пръсчета дето ми даваш , по-добре си ги заври в гъза.
  • -1
    15
    Аз
    До 13 бягай оправяй града , мисленето не ти се оттдава. Или си върви обратно в Анадолуя при майка ти местанска .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари