Румен Гечев: Победата на ГЕРБ е пирова

0
Борисов вижда, че партията му е също толкова токсична, колкото ДПС, коментира проф. Румен Гечев
Борисов вижда, че партията му е също толкова токсична, колкото ДПС, коментира проф. Румен Гечев Снимка: БГНЕС

Борисов вижда, че партията му е също толкова токсична, колкото ДПС, коментира проф. Румен Гечев

Видно е, че огромното болшинство от българи се надяват, че ще има правителство, защото те усещат, че предстоят трудни времена. От тази гледна точка политиците трябва да направят всичко възможно да има кабинет, който да преведе България през трудностите.” Това заяви избраният за народен представител от “БСП за България” проф. Румен Гечев в ефира на Нова телевизия.

“Повече от странно е, че Борисов каза, че няма претенции към премиерското място и парламента, като че ли той прави някакъв жест на добра воля. Но не това е истината. Той вижда, че партията, която той ръководи, след 12-годишно управление, обрасло в корупция, е толкова токсична, колкото и партията, която го подкрепяше през тези години - ДПС, и няма как останалите партии да правят коалиция с тях. Така че това не е знак на добра воля, а панически знак. Тяхната победа е пирова”, коментира той.

Според социалиста предложението им някакви независими кандидати да водят преговори за правителство от тяхно е изключително екзотична и надали някой ще отиде да преговаря с тези посредници.

Проф. Гечев отговори на въпроса дали останалите партии ще могат да направят коалиция: “Възможно е. При положение, че се постигне съгласие по ключови въпроси, свързани с това какви краткосрочни и средносрочни мерки ще бъдат предприети за икономиката, както и за външнополитическите предизвикателства, заради които трябва да се обединим, но не “за” или “против” НАТО или някой друг, а за националния ни интерес.”

По неговите думи БСП отдавна казва, че санкциите срещу Русия не работят за Европейския съюз и се е оказала права. “Отдавна сме заявили, че сме против въвличането на България в конфликта в Украйна. Ще настояваме за намирането на мирно решение, а не за усложняване на конфликта”, каза още проф. Румен Гечев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари