Министърът на отбраната на САЩ пристигна в България

0
Според британски медии той ще настоява България да изпрати оръжия на Украйна, но Кирил Петков категорично опроверга това
Според британски медии той ще настоява България да изпрати оръжия на Украйна, но Кирил Петков категорично опроверга това Видео: NOVA

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин вече е в България. Той е кацнал във военновъздушната база на Българската армия в Безмер

Остин е на двудневно работно посещение в нашата страна по покана на министъра на отбраната Драгомир Заков. Те ще обсъдят теми от интерес и за двете страни, информира NOVA, позовавайки се на Министерството на отбраната.

В рамките на визитата Заков и Остин ще проведат среща с военнослужещи от армиите на двете страни, които участват в съвместната българо-американска подготовка на учебен полигон „Ново село“.

На среща в Министерството на отбраната ще бъдат обсъдени перспективите за развитие на двустранното сътрудничество.

Според авторитетни британски медии той ще настоява България да изпрати свои средства за противовъздушна отбрана в Украйна

Военните експерти смятат, че най-вероятно става дума за ракетите С-300. Очаква се Остин да проведе поредица от срещи с изпълнителната власт. Той пристига в България след среща на военните министри от НАТО

 Според президента и премиера няма намерение да изнася оръжейни системи за Украйна.

“Първо ние трябва да бъде солидарни с украинския народ и да помагаме с всичко, каквото можем, но който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин въвличане на България във войната трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът, защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците”, заяви президентът Румен Радев.

Нито ПВО, нито някакви специални ракети, нищо. Всичките тези неща, които ги чета от сутрин до вечер по Фейсбук за мен са абсолютни фалшиви новини, опитват се да насаждат страх в хората. България няма да ходи във военни действия с Украйна, но ще я подкрепя силно във всичките неща, които можем да направим”, каза премиерът Кирил Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Това посещение съгласувано
    ли е с ВЪЗРАЖДАНЕ ? Г-н Костадинов каза , че ще са първи на предстоящите избори , така че после като започнат да управляват и после да уволненяват , да не кажете , О-ле-ле , защо не ни предупредихте ! Затова сега ви го казваме !
  • 3
    2
    русенец
    Тоя пък за какво ни е?
  • 8
    1
    ...
    "те ще обсъдят теми от интерес за двете страни..." ей, негро, първо паркирай в ДолнаМитрополия самолетите, за които ви е напълно платено в аванс. после обсъждай. изпълнявай си задълженията ! само че без титана и ред други ценни суровини от Раша, ще ги видим тези самолети, когато и колите започнат да летят. лицемерни съсли. точно това искат от нас. с чуждо оръжие на чужд континент с чужда армия да воюват с братята. ние да им изнасяме войните. това негро не е никак случайно тук.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари