Тодор Тагарев: България ще продължи да подкрепя Украйна

1
България е готова да подкрепи възстановяването на Украйна
България е готова да подкрепи възстановяването на Украйна Снимка: БГНЕС

България е готова да подкрепи възстановяването на Украйна

България ще продължи с подкрепата за Украйна, която ще бъде съобразена с нашите национални възможности и законови процедури“. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев на поредното заседание на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна. Форумът се проведе в Рамщайн, Германия, и беше домакинстван от секретаря по отбраната на САЩ. В него участваха министри на отбраната, представители на политическото и военното ръководство на съюзни и партньорски държави, както и на НАТО и ЕС. В състава на българската делегация беше и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

В своето изказване министър Тагарев подчерта солидарността и препотвърди подкрепата на страната ни за суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна и за нейното европейско и евроатлантическо бъдеще. България е готова да подкрепи възстановяването на Украйна, посочи той. Разглеждат се и възможностите за допълнителен принос в коалициите, които се формират в рамките на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -30
    7
    моето име
    Днес полския мин, председател каза, че укрите са били в положението на удавник, който гледа да се хване за сламка. Как ли трябва да се разтълкува?
  • -14
    6
    dgd
    То това е ясно. Нали затова американците те сложиха за министър.
  • -24
    5
    Реалност
    Тоз противен тъпак тагареску-магареску пак се изказа неподготвен. Правилното изречение в случая е: "българската продажна, слугинажна политическа клика от подлоги ще продължи да подкрепя остатъците от бивша Украйна"
  • 0
    4
    Въльо Войвода
    А пък който говори против Русия е пеGErAс! Тагарев са го кле-ц'ал-и руснаци в редичка. Беше комунист от службите и доносник,сега пръв натовец се пише,но си е G@y прошнурован отсякде.
  • -26
    3
    Полша и Румъния
    "възстановяването на Украйна" ? Този за наши територии ли говори? Унгария също харесва това изказване.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари