Колапс на таксиметровия бранш в Русе

1
Борислав: Ако преди за една смяна съм изкарвал 100 лева тотал, сега изкарвам 30-35 лева
Борислав: Ако преди за една смяна съм изкарвал 100 лева тотал, сега изкарвам 30-35 лева

Спад от 60% на таксиметровата дейност в Русе

Основан причина за колапса на таксиметровия бранш се оказват затворените барове и заведения заради COVID-19.

Борислав кара такси от три години. Той казва, че започнал по своя инициатива най-вече заради предимствата на професията, които тя му дава.

"Като положителни страни бих казал, че нямаш точно определен часови пояс когато да работиш, нямаш шеф на главата си и е свободна професия", казва Борислав, предаде телевизия ТВН.

Основан причина за колапса на таксиметровия бранш се оказват затворените барове и заведения, тогава потокът от хора е най-голям.

"Ако преди за една смяна съм изкарвал 100 лева тотал, сега изкарвам 30-35 лева. Почвам да се замислям как ще успявам да си плащам сметките и разходите", оплаква се таксиметровия шофьор.

В една от русенските таксиметрови фирми работят повече от 300 души, а техният управител е намери компромисен вариант, за да няма освободени от работа.

"Поради спадналия обем на работа в момента сме разделили на два отбора - на четни и нечетни номера. В четни дати работят четните, в нечетни работят нечетните, за да може солидарно да поемем кризата и да разпределим доходите", каза Даниел Донев - управител на таксиметрова фирма в Русе.

Всички правила за опазването на водачи и пътници се спазват - шофьорите са с маски, а колите се дезинфекцират непрекъснато. И въпреки това, страхът и притесненията на клиентите остават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари