Kои болести лекуват черешите

0
Разкритията на д-р Инна Михайлова
Разкритията на д-р Инна Михайлова

Разкритията на д-р Инна Михайлова

Доктор Инна Михайлова посочва колко полезна е черешата, но също така и кои хора трябва да внимават с този плод, пише Рамблер, цитиран от Дарик.

Сладките череши съдържат много калий – важно вещество за метаболитните процеси, както и за баланса на течностите в организма. Съдържат желязо в излишък, което помага за справяне с анемията.

Черешата е полезна за профилактика на заболявания на пикочно-половата система. Освен това черешите влияят благоприятно на храносмилането и имат леко слабително действие. Те потискат появата на ракови клетки в организма.

В черешите има и много витамин В, благодарение на който можете да излекувате лоша кашлица, да потискате симптомите на астма и да облекчите задух.

В същото време черешите са опасни за диабетиците, ако се консумират прекомерно – могат да причинят пристъп. Хората със заболявания на стомашно-чревния тракт трябва внимателно да похапват череши.

Здравият човек се препоръчва да яде не повече от 300 грама на ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари