Габриела Наплатанова застава начело на СЕМ

1
Днес Наплатанова встъпва в длъжност
Днес Наплатанова встъпва в длъжност Снимка: БНР / Ани Петрова

Днес Наплатанова встъпва в длъжност

Днес Габриела Наплатанова встъпва в длъжност като временно изпълняващ длъжността председател на Съвета за електронни медии (СЕМ). Мандатът ѝ ще е за срок от шест месеца - до 27 октомври, предава БГНЕС. След това, отново за шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева.

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора.

Предложението за ротационно председателство на Съвета бе на Пролет Велкова от регулатора.

Според процедурата за избор на председател на СЕМ решението се взима с квалифицирано мнозинство. Ако такова не бъде постигнато в три поредни гласувания, то нов председател се избира с обикновено мнозинство. При липса на решение и на четвъртото гласуване се избира изпълняващ длъжността председател на регулатора.

В рамките на обсъжданията номинирани за председател на СЕМ бяха членовете Габриела Наплатанова и Симона Велева. Нито една от двете кандидатури не събра необходимия брой гласове на проведените четири заседания.

Мандатът на досегашния председател на СЕМ Соня Момчилова, която бе начело на регулатора в два последователни мандата, изтича на 28 април.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    до 1
    Отивай да резнеш пишката, слагай ярмулката и ще те направим гооолем началник!
  • 6
    4
    Зрител
    СЕМ е хем некадърен, хем вреден за българските зрители. Вече цяла година оставиха Кошлуков като генерален на БНТ и не можаха да изберат от 7 кандидати нито един, осмият беше Кошлуков . Та петте дами от СЕМ хем си получават огромните заплати от нашите данъци, хем нищо не работят.
  • -2
    3
    Наплатан Барух Моше Сиктарджа
    Знаеш ли колко ми пука с какво се гавриш ти, импотентен русЯнски панелен плъх. Аз си пия кафето на райската гледка, а ти злобееш. Ще се пукнеш бе, гнидо.
  • 1
    2
    До нещастника 1
    Явно живееш с мисълта, че един човек е на всички ръководни постове, щом пишеш за евреЙ! Гавря се, естествено, обикновен тъп неграмотник си.
  • -2
    1
    Наплатан Барух Моше Сиктарджа
    ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ НА РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ СА ЕВРЕЙ???? ЗАЩО???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари