Преди 23 години излита първият космически турист

1
Денис Тито е американски мултимилионер
Денис Тито е американски мултимилионер Снимка: AP

Денис Тито е американски мултимилионер

На 28 април 2001 г. излита първият космически турист. Денис Тито е американски мултимилионер. Той сам спонсорира пътуването и престоя си в Международната космическа станция, което му струва 20 милиона долара, предава БТА.

Пътуването се осъществява със съгласието на НАСА. Денис Тито преминава успешно рутинната подготовка за космонавти и излита с руския корабСъюз ТМ“ от космодрума „Байконур”. Негови спътници са астронавтите Талгат Мусабаев и Юрий Батурин. По време на престоя си в Международната космическа станция Денис Тито се включва пълноценно в ежедневието на своите „съквартиранти“ – участва в експерименти, заснема кадри и видеа, помага за подготовката на храната на космонавтите.

60-годишният американец прекарва в Космоса почти осем дни, след което на 6 май 2001 г. се връща обратно на Земята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари