Германският финансов министър: Целта на Путин не е Украйна, а Европа!

1
Германия ще продължи да оказва подкрепа на Украйна като защита срещу амбициите на руския президент, увери Кристиан Линднер
Германия ще продължи да оказва подкрепа на Украйна като защита срещу амбициите на руския президент, увери Кристиан Линднер Снимка: ДПА чрез АП/ Наnnеs Р. Albert

Германия ще продължи да оказва подкрепа на Украйна като защита срещу амбициите на руския президент, увери Кристиан Линднер

Германия ще продължи да оказва подкрепа на Украйна като защита срещу амбициите на руския президент Владимир Путин, но е необходимо огромно увеличение на разходите, каза днес министърът на финансите на ФРГ Кристиан Линднер на партийна конференция в Берлин, цитиран от ДПА и БТА.

Подкрепяме Украйна, защото тя е първата ни отбранителна линия срещу Путин“, каза Линднер, лидер на ориентираната към бизнеса Свободна демократическа партия (СДП), която е по-малък партньор в управляващата тройна коалиция на Германия, ръководена от социалдемократа Олаф Шолц.

Въпреки че руският лидер нападна Украйна, „той има предвид всички нас и нашия начин на живот“, каза Линднер.

Путин иска не само да изтрие Украйна от картата, но и да раздели Европа и НАТО и да гарантира, че САЩ ще се изтеглят от Европа, предупреди германският финансов министър.

Целта на Путин не е Украйна. Целта на Путин е да може да упражнява власт над нас. И той никога не трябва да успее в това“, добави той.

За тази цел Германия трябва да подобри способността си да защитава себе си и своите съюзници, каза още Линднер.

Специалният фонд в размер на 100 млрд. евро (107 млрд. долара), създаден за обновяване на германската армия след нахлуването на Русия в съседната ѝ страна през 2022 г., ще бъде изчерпан до няколко години, добави Линднер.

След това въоръжените сили ще трябва да бъдат модернизирани от редовните фондове. Но това няма да е възможно с ограничен бюджет и постоянно нарастващ дълг, продължи финансовият министър.

"Задачата пред нас да защитим мира и свободата в Германия, Европа и света не се ограничава до няколко тримесечия или години. Това е потенциална задача за десетилетия и поколения (наред)“, каза Линднер.

"Ето защо това не може да се направи на кредит. Затова се нуждаем от икономическата си сила", добави германският финансов министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    До 5
    Травестит некъпан, тия измишльотини сам ли си ги съчиняваш или ти ги набиват в разпрания ПеПейски гъз ? Наполеон и Хитлер ядоха такъв бой, че сънародниците им още не могат да се оправят! Същият бой ще яде и зеленския наркоман както и останалите отпадъци от лайНАТО!
  • -2
    6
    Путин в гъза и в устата
    Аз най обичам да го поемам първо в гъза, после в устата! Ако е от някой загорял афгански бежанец - най добре!
  • 0
    5
    Путин в гъза и в устата
    Германския министър прави пропаганда като плаши европейците с което да оправдае помощта за Украйна и евентуалните спадове на стандарта на живота в Зап. Европа. Путин не може да завладее Европа защото Русия е слаба икономика. С темчповете като завладява Украйна, Европа ще бъде завладяна след около 4-5 хиляди години, а това е невъзможно. Най-добрият ход на Европа и Америка е да нападнат по всички линии Русия с най-модерните си и всички оръжия. Примерите как Наполеон и Хитлер били загубили едва ли ще се повтори тъй като няма условия за това. Всъщност Наполеон победи Русия , но не можа да я завладее административно тъй като се създаде хаос и той се оттегли, на което някои т-пунгери русоиди слагат етикета , че Наролеон бил победен. Няма такова нещо, той се оттегли. Колкото до Хитлер, той загуби тъй като Америка-най-мощната икономически държава беше на страната на Русия и я подпомогна значително с оръжие, храна, обувки, тротил и т.н.. Сам Сталин признава, че без САЩ Обединените нации не биха спечелили войната.
  • 7
    4
    айде и тоя
    ми обърка понятията след чеха ?!? Нали Русия е слаба, губи на фронта, няма ракети, танкове, бие се със сапьорни лопатки, пък сега щяла да напада натуту?!? Абе съгласувайте нещата, луди станахме да ви слушаме сутрин едно, вечер друго!
  • -5
    3
    Путин Хуйло
    Тебе пък как ще те мобилизират дебил,освен като параолимпиец да те вземат.КОЛКО ТРЯБВА да си кух ,че да го твърдиш и вярваш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари