Иван Михалев: В България има голяма ниша за поклоннически туризъм

1
Целият район около Асеновград е известен като българския Йерусалим
Целият район около Асеновград е известен като българския Йерусалим Видео: NOVA

Целият район около Асеновград е известен като българския Йерусалим

А какво да посетим около най-светлите ни християнски празници, къде вярата се усеща най-силно в дните преди Великден, кои са кътчетата у нас, които разказват малко познати истории от миналото. Авторът на поредицата пътеводители 101 отбивки Иван Михалев споделя за малко познатите места, които можем да посетим.

В България има много интересни храмове и свещени места, които хората почитат от хилядолетия. Те са свързани с извори, за които се смята, че са свързани с живителна сила”, споделя Михалев, цитиран от NOVA.

Той добави, че целия район около Асеновград е известен като българския Йерусалим.

Михалев разказа, че интересно място за посещение е църквата „Света Богородица Благовещение“, по-известна като Рибната църква. Тя се намира в близост до Асеновград. Там Захари Зограф рисува първите си стенописи. „На дъното на аязмо плуват риби, оттам е и името на църквата”, сподели той.

Михалев добави, че в страната ни има голяма ниша за поклоннически туризъм и той трябва да се развива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари