Професор посочи само две лекарства, с които да се запасим при пандемия

1
Освен това лекарят е призовал да не се злоупотребява с витамин D, тъй като в излишък той може да доведе до съдови увреждания и бъбречна недостатъчност
Освен това лекарят е призовал да не се злоупотребява с витамин D, тъй като в излишък той може да доведе до съдови увреждания и бъбречна недостатъчност

Лекарят е предупредил да не се купуват антибиотици

Ръководителят на катедрата по обща и клинична фармакология, руският професор Сергей Зирянов е назовал лекарствата, с които си заслужава да се запасим по време на пандемията от коронавирус, информира zdrave.to

На първо място, това са понижаващите температура лекарства. По-добре парацетамол. "Тъй като ибупрофенът така и не е реабилитиран при COVID-19. Можете да си купите и капки за нос “, казва  Зирянов.

Лекарят е предупредил да не се купуват антибиотици, като е отбелязал, че за лечението им е необходимо назначение от лекар. Също така, подчертал е професорът, не бива да се приемат самостоятелно антивирусни лекарства.

Такива лекарства "имат много нежелани реакции" и следователно тяхното използване е възможно само при контрол от страна на лекарите.

Освен това Зирянов е призовал да не се злоупотребява с витамин D, тъй като в излишък той може да доведе до съдови увреждания, бъбречна недостатъчност и други здравословни проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари