Как действа зелето срещу язва?

1
Зелето е богато на витамини, минерали и много други полезни вещества
Зелето е богато на витамини, минерали и много други полезни вещества

Зелето е богато на витамини, минерали и много други полезни вещества

Зелето е богато на витамини, минерали и други полезни вещества, които имат множество ползи за здравето. Една от тези ползи е, че зелето може да помогне в лечението на язва.

Как действа зелето срещу язвите?

Зелето съдържа няколко естествени съставки, които могат да помогнат в лечението на язви. Едно от тези съединения е гефарнат. Гефарнатът е подобен на карбеноксолон, лекарство, което се използва за лечение на язви. Гефарнатът насърчава клетките на стомашната лигавица да образуват тънка бариера, която предпазва от атаките на киселините.

Друго полезно съединение в зелето е витамин U. Витамин U е мощен антиоксидант, който може да помогне за възстановяването на увредените клетки на стомашната лигавица.

Как да използваме зелето за лечение на язва?

Най-добрият начин да използвате зелето за лечение на язва е да пиете сок от прясно зеле. Сокът от зеле трябва да се приготвя непосредствено преди пиенето.

Можете да направите сок от зеле с помощта на сокоизстисквачка или ръчно. Ако използвате сокоизстисквачка, добавете към зелето малко вода, за да улесните процеса на пресоване.

Пийте по една чаша сок от зеле всеки ден на гладно. Можете да добавите и малко сол или кисело мляко, ако желаете.

Колко време трябва да се пие сок от зеле за лечение на язва?

За да се постигнат резултати, е необходимо да се пие сок от зеле за по-дълъг период от време, обикновено поне няколко седмици.

Важно е да се отбележи, че сок от зеле не е панацея за язвите. Ако имате язва, е важно да се консултирате с лекар. Сокът от зеле може да се използва като допълнение към традиционната терапия, но не трябва да се използва като единствено лечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари