Буферният паркинг за тирове към Дунав мост заработи неочаквано

16
Приемателната комисия е минала вчера и паркингът вече има всички документи, включително разрешение за ползване и Акт 16
Приемателната комисия е минала вчера и паркингът вече има всички документи, включително разрешение за ползване и Акт 16 Видео: Русе Медиа

Приемателната комисия е минала вчера и паркингът вече има всички документи, включително разрешение за ползване и Акт 16

Буферният паркинг за тирове към Дунав мост, изграден от „Тир паркинг Русе“ отвори неочаквано този следобед. От дружеството не са планирали това да стане още днес, но заради натрупаната голяма опашка по бул.“България“ е взето решение да започне работа, тъй като обектът има готовност за това, съобщи Русе Медиа.

Приемателната комисия е минала вчера и паркингът вече има всички документи, включително разрешение за ползване и Акт 16, обясни представителят на дружеството Анастас Балкански. Теренът е между 80 и 100 дка, а капацитетът е 600 тир места, което до голяма степен ще събере трафика. На първия етап вече са завършени сградата на КПП-то за вход и изход и две тоалетни, а вторият етап предвижда изграждането на магазин и ресторант.

Ползването на паркинга става срещу еднократна такса, като камионът може да стои колкото време иска. Дружеството има договор единствено с големите български превозвачи и тяхната такса е 15 лв. с ДДС. За останалите водачи цената е по-висока.

„Има камиони, които са с приоритет на излизане –камиони с ADR товари и камиони, които карат животни и храни, които бързо се развалят. Останалите – всеки си има свой ред. На входа му се дава пейджър и на камиона му се казва колко тира има вътре в паркинга, които чакат преди него и колко ще бъде приблизителният престой за деня. Но това е спрямо обема на камиони, които имаме в паркинга. Ние сме обвързани пряко с митницата и начина им на работа. Ако там има проблеми, което е независещи от нас обстоятелства, това не можем да го предвидим“, обясни Анастас Балкански.

На КПП-то има вход, каса, на която се таксуват камионите на излизане и се връща пейджърът. Там работи и оператор на пейджъри, който пропуска спрямо номера на камиона. За платената такса се издава документ и фактура.

„Нашата идея е да облекчим тапата и целия трафик в града, които са нетърпими. Паркингът е не само от регионално, но и от национално значение“, споделиха от дружеството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    13
    Русенец
    11СвръхАз 10:28 | 2.6.2023 г. Получавал пейджър! хахахахаха Кой век сме? ============= Ти как искаш да ги известят шофьорите да ходят да им лопат по вратите и да ги търсят къде са се запилели ли?
  • 2
    12
    Мафия
    Мръсни боклуци!
  • -1
    11
    СвръхАз
    Получавал пейджър! хахахахаха Кой век сме?
  • 4
    10
    мм
    глупости пълни и е за 700 камиона както и останалите заплащат 25 лв такса няма да е само на Къро златният гъол е и на Маргините паркинга не лъже средно на денонощие 1000 камиона и то задължително вкарани от полицаи е това е държава в държавата че община Русе да сакати да направят паркинг и средствата да влизат при нея малоумна работа хората обират парите от София и таксата мост същата история Пенчо шушумигата мълчи
  • -1
    9
    Толеранса
    Терена бил между 80 и 100 декара. Разликата от 20 декара да не е в жоба на някой пстлибийски гражданин, опс селянин? Тоя дето живее на село, след като не знаел, да не си вади работата на работата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари