Разчистват терена за големия буферен паркинг в Русе

4
Теренът, където ще бъдат изградени паркингите, се намират на булевард „България“
Теренът, където ще бъдат изградени паркингите, се намират на булевард „България“

От вчера е започнало разчистването на терена, където ще се изгради единият от двата буферни паркинги в Русе

Те ще са предназначени за камионите, на които предстои преминаване през ГКПП „Дунав мост“. Досега тировете се редяха на опашка на пътното платно и нямаше място, където да изчакват при престой за задължителната им почивка.

Теренът, където ще бъдат изградени паркингите, се намират на булевард „България“.

Договорът за големия паркинг от 160 дка бе подписан между общината и фирмата „Тир паркинг Русе“, която спечели конкурса за изграждането му със сумата от 18,2 милиона лева. Срокът за ползването му е 30 години. За втория паркинг, който ще бъде изцяло общински, все още върви процедура по набиране на кандидати.

Дейностите, които са започнали, се извършват от строителя, избран от инвеститора на големия частен паркинг. В момента се премахват храсти, нерегламентирани сметища и боклуци. Почистват се около 80 дка, казаха от фирмата, която работи на терен, предаде Русе Медиа.

Парцелът се подготвя, за да може дейностите по изграждане на паркинга да започнат веднага, след като бъде готово разрешението за строеж. Така няма да се губи време. Срокът за изграждане и въвеждане в експлоатация на паркинга, с който „Тир Паркинг Русе“ се ангажира, е 165 дни, а срокът за въвеждане в експлоатация на цялото съоръжение – 300 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    13
    Мери
    Може би Фирмата „Тир паркинг Русе“ ще очаква и съдейства в близките 30 години (времето на сключения договор), България да не влезе в зона Schengen за да има дълго време нужда от буферен паркинг. Ако продавате тоалетна хартия- хранете повече вашия клиент.
  • 6
    12
    Как стават тези работи не...
    Фирмата „Тир паркинг Русе“ е създадена 31.08.2022г без история с актив от 10 000лв, не знайно как печели изпълнението на поръчката за милиони.
  • 16
    11
    Динозавър
    Не се работи от 2 дни Ами от месец колко масивна дървесина се изнесе и кой регулира това колко орехови дървета се изрязаха и опустошиха с тежки машини ама за общото благо и благото на далаверинпекс и световния мир затваряме очи стискаме зъби и се молим пеликаните с големите гуши да се нагушат........
  • 12
    10
    Агата
    “Златният" паркинг, който ще спаси Русе от тировете Без изчисления и анализ общината тихо обяви скоростен конкурс за частен монополист, който да държи 30 години буферен паркинг” Capital. bg
  • 8
    9
    Cenkochokov
    Кмете оправи "улиците" омръзна ми да правя предница !!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари