Отново опашки от ТИР-ове, въпреки новия паркинг в Русе

3
Пенчо Милков: МВР оставят безконтролно камионите да се разлеят по булевард "България"
Пенчо Милков: МВР оставят безконтролно камионите да се разлеят по булевард "България"

Пенчо Милков: МВР оставят безконтролно камионите да се разлеят по булевард "България"

Прекъсванията в работата на гишета на Дунав мост и от двете страни на граничния пункт е основната причина за струпването на ТИР-ове по булевард "България" в Русе.

До този извод е стигнал кметът Пенчо Милков на база информацията, която е получил досега за спиранията на тежкотоварния трафик през Дунав мост.

Според кмета най-натоварените дни са понеделник, вторник и сряда, когато капацитетът на ТИР-паркинга се изпълва и камионите отново се нареждат по булевард "България", предаде КИС 13.

В момента от Общината правят проверка за пропускливостта на тежкотоварния трафик на Дунав мост. По думите на кмета, от това, което показвала справката досега, се виждало, че и от двете страни на граничния пункт имало чести прекъсвания в работата на гишетата.

"ТИР-овете не са длъжни да спират на новоизградения паркинг, за да преминат през Дунав мост", увери отново Пенчо Милков.

Когато справката за режима на работа на гишетата на Дунав мост бъде готова, тя ще бъде представена пред Агенция "Митници" и Министерството на вътрешните работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    28
    бъчваря
    Там, където е тротоарът на бул. България, се прави трета лента само за Тирове. Дори някой да остане да нощува там, няма да става задръстване, а и ще остават свободни две ленти за движение. Това с буферирането обаче е голяма глупост. Проблемът не бяха толкова колоната тирове, а спящите в колоната. Нали уж за тях се направи паркинг? Решението беше, да се оставят колоните, чакащи да преминат, но на спящите да се съставят актове, задето не са се преместили в тир паркинг. Това е, нямаше нужда да се вкарват тировете в паркинга и да се образува опашка след тях. Отделно, че изходът от паркинга е ужасени скоро ще има смъртни случаи там ми се струва.за това трябва да се помисли първо-да се преправи изходът от паркинга, за да не навлизат излизащите тирове чак в лявата лента!
  • 2
    27
    До 26
    Там е работата, че не са само количеставата турци, пресичащи границата ни. Ами тогава, какво ще правим с останалите многобройни румънци и украйнци? Все пак държавата ни се намира на географския международен транзитен кръстопът. Гледайки трафика между Мексико и САЩ, сякаш тука сме малко по ... зле:)
  • 2
    26
    Потърпевш
    Малоумни управници понамалете навлизането на турци в бг и всичко ще си дойде на мястото България не може да поеме цяла Турция не разбрахте ли
  • 3
    25
    Моя милост
    Далавери и нищо друго. Пенчо да си изкара общинската полиция да въведе ред.
  • -4
    24
    разбрах
    тука е терен да си начешете крастата, щото даже и на жена си не смеете да направите забележка! ами давайте, щом ви помага!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари