Общински съветници: Колко са финансовите загуби от буферния паркинг край Дунав мост?

1
ВМРО настояват въпросът да се разгледа на извънредното заседание на Общинския съвет
ВМРО настояват въпросът да се разгледа на извънредното заседание на Общинския съвет Снимка: Общински съвет - Русе

ВМРО настояват въпросът да се разгледа на извънредното заседание на Общинския съвет

Във връзка с изнесените в публичното пространство данни и твърдения за неправомерно разпореждане със собственост на община Русе, а именно „Буферен паркинг” на бул. „България”, общинските съветници от ВМРО настояват за включване на извънредна точка в дневния ред на 53-то извънредно заседание на Общински съвет – Русе.

Общинските съветници от ВМРО настойчиво ще изискват да бъде предоставена информация от кмета на община Русе и общинска администрация, чрез която да стане обществено достояние дали са налице и в какъв размер са финансовите загуби, причинени от неправомерното използване на общинската собственост, се казва в прессъобщение от местната централа на партията.

Губи ли общината стотици хиляди левове заради липса на капацитет или умишлено бездействие? Извършва ли се незаконно строителство и използва ли се неправомерно терен – общинска собственост – за частни нужди, което води до пропуснати ползи за Община Русе в размер на стотици хиляди левове? Отговор на тези въпроси ще търсят общинските съветници от ВМРО на предстоящата извънредна сесия на Общински съвет - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 21
    12
    Клоуни
    Скандалът в действителност е огромен, но тук забавни са цирковите упражнения на ВМРО, чиито общински съветници не просто са подкрепили предложението, но и председателят на ОС, който също е от ВМРО.
  • 17
    11
    xaxa
    о , ВМРО целя година спахте ли, че чак сега се досетихте... къде бяхте при договарянето
  • 12
    10
    аз
    скандалът е огромен, това е все едно утре пенчо да даде бул. хр. ботев на частна фирма и всички които искаме да стигнем центъра да сме задължени да плащаме
  • 10
    9
    аз
    Защо кметът на Русе допусна задължително влизане и плащане на едни пари в частен паркинг ЗА ДА МИНЕШ МОСТА? Кой взе едни пари ?? Пенчо кажи си.....
  • 8
    8
    За мен е интересно
    дали е имало влязъл в сила ПУП, какво е било предназначението на общинската собственост преди да бъде "подарена" за 30 години на частен субект, има ли гласувано решение на смяна на предназначението на терена и ако няма как Общинския съвет е гласувал тая тъпня. Желаем да се публикува договора, защото ние реално не знаем какво съдържа - право на строеж или право на ползване на терена. Право на строеж върху имот - частна общинска собственост, се учредява след решение на общинския съвет от кмета на общината чрез публичен търг или публично оповестен конкурс и съобразно предвижданията на влязъл в сила подробен устройствен план. чл. 37 от зОС А правото на ползване не може да бъде за срок по-дълъг от 10 години. Искаме да се публикува предложението на кмета, и дали решението на Обс съответства на предложението, съответно на сключения договор
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари