Борислав Сандов: Пълен абсурд - МВР иска да платя глоба за незаконния ми арест

1
Вече съжалявам, че се отказах от дело за обезщетение от СДВР
Вече съжалявам, че се отказах от дело за обезщетение от СДВР Снимка: Фейсбук

Вече съжалявам, че се отказах от дело за обезщетение от СДВР

"През седмицата ми се обадиха от НАП, за да ме информират за влезнало в сила наказателно постановление на стойност 100 лева от СДВР, което дължа към бюджета.

Учудих се, защото единственият ми досег със СДВР е незаконното ми задържане от 2-и септември 2020 г, но за него спечелих съдебното си дело.

Оказа се, след проверка на моят адвокат Калин Ангелов, че това е санкция именно за този арест. Пълен абсурд. Как мога да бъда глобен за нещо, което в съда съм доказал като незаконно? Още повече, как мога да бъда глобен без да съм разбрал за това и да имам право да обжалвам?

Бърза проверка показа, че доц. Стоян Бешков е в същата ситуация, като той дори е бил информиран от публичен съдебен изпълнител. Това означава, че най-вероятно всички арестувани на протеста на тази дата (над 100 души) са в същата ситуация, независимо дали са спечелили своите дела, както при нас със Стоян Бешков.

Вече съжалявам, че се отказах от дело за обезщетение от СДВР. Трябваше назидателно да бъдат осъдени, а парите да бъдат дарени за някоя важна кауза. МВР има нужда от кардинална реформа. Може би по грузинския модел."

Борислав Сандов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Санчо
    Ох с този ли ни занимавате пак
  • -1
    3
    Ваньо
    Тоя па как го драматизира тоя арест, иска да се прави на жертва и онеправдан само.
  • 16
    2
    Guido
    Ако искате репресии, пак изберете ГЕРБ!!!
  • 10
    1
    Но
    Казва се влязло, а не влезнало. Едни шопски лайна сте всички, барабар с подражателите си като разни селянки депутатки- подражателки
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари