Отмениха акт на НАП за 1 милион лева спрямо петролна база в Мартен

3
Приходната агенция трябва да заплати и разноските по делото в размер на 42 000 лева
Приходната агенция трябва да заплати и разноските по делото в размер на 42 000 лева Снимка: Google

Приходната агенция трябва да заплати и разноските по делото в размер на 42 000 лева

Отмениха акт на НАП спрямо петролна база в Мартен. Това става ясно от решение на Русенския административен съд 17 ноември 2023 г.

Административен съд - Русе отмени по жалба на ДМВ Петрол ЕООД ревизионен акт на НАП, с който е установена отговорност на дружеството ДМВ Петрол“ ЕООД за задължения за Данък върху добавената стойности в размер на 808 376,09 лв.- главница и лихва в размер на 337 777,81лв. или общо 1 146 153,90 лв.

Жалбоподателят счита, че оспореният ревизионен акт е незаконосъобразен, тъй като приходният орган неправилно е приложил материалния закон, в следствие на което неправилно е ангажирана отговорността му на основание чл. 177 от ЗДДС.

Административен съд - Русе осъжда Национална агенция за приходите да заплати на ДМВ Петрол ЕООД, ЕИК 200901840, седалище и адрес на управление - гр. Русе, бул. Христо Ботев №1, представлявано от управителя В.И.И. съдебни разноски в размер на 42 291лв.

Решението подлежи на касационно обжалване пред Върховния административен съд на Република България в 14 - дневен срок от съобщаването му на страните.

Повече подробности по делото може да видите ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    ЗАПОЗНАТ
    ДА СЕ БЛАГОДАРЯТ НА АДВОКАТКАТА МЕХАНДЖИЕВА. ЗАСЛУЖАВА СИ ХОНОРАРА.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари