Арестуваха 26-годишен мъж за печатане на фалшиви пари във Варна

1

При специализирана операция във Варна и областта е разбита и оранжерия за отглеждане на марихуана

В хода на специализирана полицейска операция криминалистите са разкрили общо осем престъпления - за изработка и разпространение на фалшиви пари, за производство на наркотични вещества, кражба, неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, управление на МПС след употреба на наркотични вещества и за управление на МПС без регистрационни табели .

Криминалистите претърсили гараж, ползван от 26-годишен мъж. Иззети са: фолио с изписани цифри, хартии, бои,изрезки и остатъци от фалшиви банкноти, инструменти и цифри, ползвани за манипулиране на табели, удостоверяващи годината на производство на автомобилни газови уредби. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Извършени са и процесуално-следствени действия и в апартамент в областния град, обитаван от 34-годишен мъж. Там криминалистите открили помещение, приспособено и оборудвано за оранжерия за отглеждане на марихуана. Намерени и иззети са 60 растения. Мъжът е отведен в полицейския арест, а работата по доказване и документиране на престъплението продължава.

В хода на операцията са проверени 875 лица и 524 автомобила. Задържани са 47 лица, двама от които са с две и повече висящи дела и със съществено влияние върху криминогенната обстановка в региона. Задържан е и криминално проявен мъж, който е обявен за издирване от германските власти за престъпления против собствеността.

Установени са 72 нарушения по закона за движение по пътищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари