Анджей Дуда: Русия трябва да загуби войната

1
В момента Русия по-скоро мисли как да се измъкне невредима от цялата ситуация, изтъкна полският президент
В момента Русия по-скоро мисли как да се измъкне невредима от цялата ситуация, изтъкна полският президент Снимка: ПАП

В момента Русия по-скоро мисли как да се измъкне невредима от цялата ситуация, изтъкна полският президент

Русия трябва да загуби войната, заяви полският президент Анджей Дуда, полската агенция ПАП, цитирана от БТА.

Дуда каза това днес на брифинг в Давос, Швейцария, където участва в тазгодишното издание на Световния икономически форум.

Полският президент каза, че руската инвазия се е провалила и че обхватът на действията на Русия в Украйна е бил ограничен.

„В момента Русия по-скоро мисли как да се измъкне невредима от цялата ситуация“, изтъкна той.

"На Русия не бива да се позволява да се измъкне невредима..., т.е. с усещането, че е спечелила нещо, че е постигнала някакъв успех", каза Дуда.

"За да бъде Русия безопасна за света, тя трябва да се провали в тази война", подчерта той, като предупреди, че ако Русия победи, то тя "скоро ще започне следваща война".

Дуда коментира и решението на Полша да дари на Украйна танкове „Леопард“, купени от Германия, като част от по-широка международна коалиция.

„Надявам се, че Германия също ще даде танкове на Украйна и че заедно със съюзниците ни ще съберем значителен брой от тях, като по този начин ще окажем подкрепа на защитниците на Украйна, каза той.

Германия държи лиценза за износ на танкове „Леопард“ и по тази причина Полша се нуждае от одобрението от Берлин, за да изпрати такива в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    Балканеца
    Станко, рашистите за да стигнат до Полша, трябва първо през Украйна да минат. Ама боксуват нещо бре.. иначе и Натото ги било страх от рашистите.. :D
  • 7
    1
    Sтанко
    Ха Ха Ха! Поляците като чуят руска реч и се наакват. Президентина го е страх, че нато-то няма да успее да му уварди гзо, ако на Путин му се навири хурката и реши да полази полша. E...трябва, трябва, ама учевидно НЯМА да загуби желание да уравновесява света, а не да го завладява както правят краварите и техните евроатлантически съучастници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари