Джо Байдън: Жаждата на Путин за земя и власт ще се провали. Киев се държи!

0
Руският президент подцени Украйна, подкрепата ни няма да отслабне, каза американският президент в речта си
Руският президент подцени Украйна, подкрепата ни няма да отслабне, каза американският президент в речта си

Руският президент подцени Украйна, подкрепата ни няма да отслабне, каза американският президент в речта си

Президентът на САЩ Джо Байдън произнесе реч във Варшава по повод първата година от войната в Украйна.

Байдън заяви, че Киев се държи цяла година след началото на инвазията на Русия, а руският президент Владимир Путин е подценил Украйна, предаде Ройтерс.

"Преди една година светът се подготвяше за падането на Киев. Е, аз току-що се върнах от Киев. Мога да обявя, че Киев се държи", каза Байдън.

"Да, ние бихме отстоявали суверенитета на Украйна и го направихме... да, ние бихме отстоявали демокрацията и го направихме", добави Байдън, визирайки подкрепата на САЩ и съюзниците им за Украйна, информира БТА.

Американският президент заяви, че преди една година руският президент Путин "отприщи своето убийствено нападение срещу Украйна".

"Цялата демокрация беше подложена на изпитание, когато Русия нахлу в Украйна", заяви още Байдън.

"Не трябва да има съмнения. Нашата подкрепа за Украйна няма да отслабне, НАТО няма да се раздели и няма да се умори", категоричен е американският лидер.

"Жаждата на президента Путин за земя и власт ще се провали и любовта на украинския народ към страната им ще надделее", увери той.

Байдън заяви, че свободата е заложена на карта във войната.

"Днес отново виждаме това, което народът на Полша и хората в цяла Европа виждаха от десетилетия, апетитите на автократа не могат да бъдат успокоени - срещу тях трябва да се противодейства. Автократите разбират само една дума: не. Не, не. Не, няма да вземете страната ми. Не, няма да вземете свободата ми. Не, няма да вземете бъдещето ми", заяви Байдън.

Преди него реч държа полският президент. Анджей Дуда призова лидерите на западните държави да са твърди в подкрепата си за Украйна, предаде Ройтерс.

"Призовавам всички европейски държави, държави от НАТО, да покажат солидарност с Украйна, да осигурят военна подкрепа за Украйна, така че те (украинците) да има с какво да се сражават, не се колебайте да осигурите тази подкрепа", каза Дуда преди речта на Байдън.

Американският президент пък благодари на Полша и я нарече голям съюзник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари