Олаф Шолц: Путин е решил да нахлуе в Украйна поне година преди инвазията

1
Той наистина води тази брутална война и тя ще продължи дълго време, прогнозира германският канцлер
Той наистина води тази брутална война и тя ще продължи дълго време, прогнозира германският канцлер Снимка: ЕПА

Според германския канцлер Олаф Шолц руският президент Владимир Путин е планирал атаката срещу Украйна от дълго време и е взел решение за самата инвазия поне година преди това

Никой наистина не знае“, отговори Шолц на въпрос кога Путин ще изчерпи ресурсите си, за да продължи войната, но дългосрочното планиране, според канцлера, показва, че той е готов за дълга война. Канцлерът даде интервю за CBS, предава БГНЕС.

„Той е лидер на много голяма страна с много хора, с много средства, той наистина води тази брутална война и се е подготвял за нея от много дълго време. Мисля, че решението за водене на тази война беше взето година преди началото ѝ или може би по-рано, защото той се е подготвил за нея. И следователно той ще може да продължи войната много дълго време“, каза той.

И макар Путин да не признава, Русия е засегната от мащабните западни санкции, коментира още Шолц.

Германия полага всички усилия да намали сумата, която плаща на Русия за енергийни ресурси, увери канцлерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ...
    стига си коментирал Русия. гледай си собствения двор. икономиката ти отива подяволите. цените ти летят нагоре. ще палиш въглища много скоро. кажи вас колко ви засегна войната. ще признаеш ли ти щом не си като Путин, че това което предстои ще ви разклати доста сериозно ? Русия никой да не я мисли, себе си мислете и коментирайте, ама и вас ви е срам.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари