1 700 кутии цигари хванаха на Дунав мост

0

Инспектори от Митница Русе проведоха специализирана акция за установяване на нарушения на митническото и акцизно законодателство при преминаването през ГКПП - Дунав мост, съобщиха от Агенция "Митници".  

Задържани са общо 1726 кутии (34 520 къса) цигари.

Една част от задържаните тютюневи изделия са без български акцизен бандерол, а друга част са търговски количества цигари с български бандерол, изнасяни от страната с цел продажба в страни от Западна Европа.

Съгласно чл. 76а, ал. 1 от ЗАДС акцизните стоки, освободени за потребление на територията на страната, следва да се превозват за друга държава членка с опростен придружителен документ.

Засечени са два случая на идентични нарушения, при които за пренасяне на стотици кутии цигари, шофьорите не са представили такъв документ. В единия от случаите за трафика на 700 кутии шофьорът е използвал тайник в двоен под на ремаркето, закачено към лекия автомобил. 

По двата случая са съставени актове за установените нарушения.

По време на специализираната акция срещу други двама шофьори на камиони, турски и румънски гражданин, са образувани дознания. В различни кухини на управляваните от тях превозни средства те укрили общо около 400 кутии цигари без бандерол.

Водачите внесли нелегално на територията на страната закупените от безмитен магазин в Турция тютюневи изделия.  И двамата са задържани с прокурорски мерки за 72 часа.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари