Митничари задържаха 630 кутии цигари на Дунав мост

0
Митнически инспектори пресякоха 3 опита за трафик на цигари
Митнически инспектори пресякоха 3 опита за трафик на цигари

Въпреки постоянния контрол на служителите от Митница Русе срещу държането и пренасянето на акцизни стоки без български бандерол, опитите за нарушения на Закона от страна на водачите на товарни превозни средства не спират.

Само за последната седмица митнически инспектори от отдел „Борба с наркотрафика" на ГКПП Дунав мост1 пресякоха 3 опита за трафик на цигари без български акцизен бандерол. Задържани са общо 10 600 къса цигари /630 кутии/. Основно тютюневите изделия са от марките LM,  PALL MALL и Karelia OME.

В два от случаите нелегалната стока е открита в товарни автомобили, пътуващи от Турция за Румъния. В първия случай митническите служители са задържали 180 кутии цигари, а във втория 210 кутии. Срещу водачите са образувано незабавни досъдебни производства. Те са се признали за виновни и са сключили споразумение с прокуратурата.

В последния случай, който е от 25 юни, митническите служители са открили 140 кутии цигари, натъпкани във фабричната кухина на левия праг на микробус с румънска регистрация, пътуващ от Турция за Румъния. Срещу водача е образувано административно-наказателно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Детето каза, че за понеделник трябва да занесе в училище 15 коркови тапи. Трудно е, но ще се справя!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари