Над 1500 кутии нелегални цигари задържаха на Дунав мост

0
Митничари задържаха над 31 000 къса контрабандни цигари при три отделни проверки
Митничари задържаха над 31 000 къса контрабандни цигари при три отделни проверки Снимка: Агенция „Митници“ / архив

Митничари задържаха над 31 000 къса контрабандни цигари при три отделни проверки

Над 31 000 къса цигари задържаха митнически служители от ТД Митница Русе през изминалия уикенд при три отделни проверки в района на Дунав мостРусе. Цигарите са с български акцизен бандерол и са били укрити в леки автомобили, пътуващи към Западна Европа. Тъй като в рамките на проверките преносителите им не са представили изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните складове цигарите са задържани и са започнати административни производства, съобщиха от Агенция „Митници“.

При първия случай на 12.06.2023 г. сутринта митническите служители извършват проверка на излизащ от страната лек автомобил, управляван от български гражданин. В хода на щателната митническа проверка в облегалките на всички седалки и под предната дясна седалка са открити тютюневи изделия – цигари с общо количество от 850 кутии (17 000 къса) от пет различни разновидности, всички облепени с български акцизен бандерол.

На 10.06.2023 г. при други две проверки на изходящи към Западна Европа леки автомобили митническите служители от ТД Митница Русе откриват още 392 кутии (7840 къса) и 334 кутии (6680 къса) цигари с български бандерол, които са скрити съответно във фабричните кухини под предните седалки на единия от автомобилите и в багажа на пътник от другата кола.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари