Русенска фирма стартира проект за три милиона лева

2

Нов инвестиционен проект на „Доминекс Про“

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров беше сред официалните гости на встъпителната пресконференция по повод стартирането на проект за повишаване енергийната ефективност на фирмаДоминекс Про“ ЕООД.

Г-н Григоров заяви, че е радостен от факта, че големи русенски фирми се обръщат за финансова подкрепа към европейските фондове при постигане на инвестиционните си цели, което е още един щрих от ползите за страната ни, породени от членството в Европейския съюз. Също така той изрази увереност, че това ще допринесе за успешното развитие на фирмата и съответно просперитета на областта. Не на последно място губернаторът пожела на собствениците още множество успешно реализирани проекти.

Целта на проекта е постигането на устойчив икономически растеж за водещия производител на изделия от метал и метални компоненти и детайли за интериорно мебелно обзавеждане, който е и доставчик, и износител на едро за шведската компания за мебели и домашно обзавеждане ИКЕА. Това ще се постигне чрез инвестиции в ново технологично оборудване с по-висока производителност, както и чрез въвеждане на система за енергиен мениджмънт. В тази връзка част от предвидените дейности са придобиване на енергийно ефективна лазерна машина за рязане на листов материал, 2 машини за тръбно рязане, 2 роботизирани системи за заваряване и линия за прахово боядисване. Освен това ще се наблегне на оползотворяването на отпадна топлинна енергия и саниране.

Пълното наименование на проекта е „Мерки за енергийна ефективност в „Доминекс Про“ ЕООД и се осъществява по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. Общата стойност възлиза на 3 079 061 лв., от които 1 308 600,91 лв. представляват европейско финансиране, а 230 929,59 лв. са националното съфинансиране

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари