Г-н Кмете, защо вашата дъщеря не е учила за шивачка?

10
За да се харесате на бизнеса давате грешни съвети на родителите
За да се харесате на бизнеса давате грешни съвети на родителите

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ, УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Правя питане относно общинските стратегии за насърчаване на заетостта и за средното и висшето образование.

Във връзка с предложенията на Регионалното управление на образованието  в Русе за приема на ученици в гимназиите през 2018 г. и механичното премахване на една паралелка от МГ „Баба Тонка“, както и не даване съгласие за разкриване на френска паралелка в гимназията за изучаване на европейски езици, срещнали активната и твърда подкрепа на кмета Пламен Стоилов и Община Русе, искам да задам следните въпроси:

1.  Община Русе има ли приета стратегия за развитие на средното и висшето  образование? 

2. Тази стратегия предвижда ли приоритет на професионалното образование за сметка на хуманитарните науки, математиката и езиковата подготовка?

3. Община Русе ще захранва ли със студенти Русенския университет или той  ще трябва да търси своите възпитаници предимно от други региони на България?

4. Община Русе има ли стратегия за насърчаване на заетостта?

5. Тази стратегия предвижда ли разкриването на работни места свързани с наукоемки и високотехнологични производства или е само за разкриване на работни места заемани от изпълнителски кадри, като шивачки, мебелисти и апаратчици в химическата промишленост?

6. Когато завърши ремонтът в МГ „Баба Тонка“ за 3,5 млн. лв. и изтече 5 годишния гаранционен срок Община Русе как смята да използва половината от сграда, която ще остане свободна след активното закриване на паралелки в тази гимназия ?  

Съмнявам се, че Община Русе има качествени стратегии за насърчаване на заетостта и за средното и висше образование. Такива стратегии няма как да се направят под ръководството на ресорен зам. кмет, който е инженер химик по образование, търговец на бира по призвание и земеделски производител по занятие. Но основната вина не е на Иван Григоров, който само яде зелника, а е на кмета Пламен Стоилов, който му дава тази възможност, влачейки си го 9 години като брошка на ревера, още от 2009 г. когато беше зам. областен управител на Област Русе.

Господин кмете,

За да се харесате на бизнеса давате грешни съвети на родителите да запишат децата си в училища обучаващи ги уж за престижните професии на шивачки, мебелисти и апаратчици – химици, а вашата дъщеря е завършила езикова гимназия и работи в държавната администрация. Докато бизнесът плаща за тези професии заплати близки до минималните, с много извънреден труд и шест дневна работна седмица, учениците и родителите ще бъдат убедени, че в тези училища се подготвят само тъпи бачкатори.

Господин кмете,

Спрете да се снимате с даровитите деца от Математическата гимназия, защото вие ги използвате единствено, за да си правите политическия пиар, демонстрирайки фалшивата си загриженост и внимание. Ако бяхте дошли на протеста им  под надслов „Дайте шанс на бъдещето!“, щяхте да видите, че те имат повече национални и международни награди, от колкото са звездите на небосклона.

Ако се бяхте доверили на техния интелект, щяхте да знаете, че комарите се броят доста по лесно и евтино със статистически и математически методи, а не за 1,5 млн. лв., все едно че сте им направили адресна регистрация на всеки един комар поотделно.

Аз се гордея, че съм възпитаник на МГ „Баба Тонка“ и благодарение на подготовка си там съм завършил три висши образования. Надявам се, че идва края на управниците, които отнемат бъдещето на нашите деца и внуци !

В допълнение само напомням, че Мариана Коцева – генерален директор на Евростат също е завършила МГ „Баба Тонка“. Когато фактите говорят и кмета Пламен Стоилов трябва да замълчи!

Мариян Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари