Двама русенски съдии участваха в Национална конференция в София

0
Целта на инициативата е подобряване на междуинституционалния диалог
Целта на инициативата е подобряване на междуинституционалния диалог Снимка: Dunavmost

Двама русенски съдии участваха в Национална конференция в София.

Окръжните съдии Николинка Чокоева и Палма Тараланска взеха участие в Националната конференция на тема „Предизвикателства и перспективи пред Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която се проведе в сградата на Софийския районен съд.

На събитието, организирано от Висшия съдебен съвет, присъства и г-жа Миглена Дамянова, представител на МГ „Баба Тонка“ гр. Русеучилището партньор на Окръжен съд – Русе по Програмата вече три учебни години.

Конференцията се организира по повод петата годишнина на Образователната програма, реализирана съвместно от Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката. Целта на инициативата е подобряване на междуинституционалния диалог и взаимодействие в областта на превенцията на детската престъпност, гражданското образование, формиране на правна грамотност и повишаване доверието в съдебната власт.

Участници в Националната конференция бяха представители на законодателната, изпълнителната и съдебната власт в България, Европейската комисия, УНИЦЕФ, педагози и ученици.

Съдия Тараланска представи пред аудиторията постигнатите резултати, утвърдените добри практики и визията за развитие и надграждане на Образователната програма, а г-жа Дамянова в обширна презентация и видеоматериал показа гледната точка на ръководството на гимназията и учениците, които са били част от Образователната програма през годините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари