МГ „Баба Тонка” чества 155 години от основаването си

1

155 години чества днес Русенската математическа гимназия.

С редица инициативи отбеляза днес патронния си празник Математическа гимназияБаба Тонка” - Русе. Честването на 155-ата годишнина от основаването на училището започна сутринта, с поднасянето на венец и цветя пред паметника на Тонка Обретенова. В Пантеона на възрожденците беше отслужена заупокойна молитва в памет на патрона на училището.

В 11:00 часа, в "Канев център", започна тържественото събрание, посветено на празника. Директорът на гимназията Галина Бобева поднесе приветствие пред присъстващите. Своите поздравления отправи и зам.-кметът и председател на Училищното настоятелство Наталия Кръстева, която връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов. Приветствие поднесе и председателят на Общинския съвет и ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев. Бяха получени поздравителни адреси и от областния управител Галин Григоров, началника на РУО на МОН д-р Росица Георгиева, Пламена Гагова – председател на Обществения съвет към МГ „Баба Тонка” - Русе и Биляна Алексиева – директор на ОУ „Отец Паисий”.

По време на тържественото събрание бяха наградени 14 ученици за високите им постижения на национални и международни състезания в различни области. Това са:  

Виктор Кожухаров - 10 „а” клас

Константин Георгиев - 8 „а” клас

Йордан Петков - 8 „а” клас

Станислав Григоров - 8 „а” клас

Петър Няголов - 12 „а” клас

Едуард Саркисян - 11 „а” клас

Матю Машков  - 10 „а” клас

Наджеда Маркова - 11 „а” клас

Теодор Недев - 11 „а” клас

Хакан Хасан – 12 „в” клас

Огнян Тодоров – 10 „г” клас

Александър Ангелов – 11 „г” клас

Илия Димитров – 11 „г” клас

Александър Димитров – 10 „б” клас

Тържествено слово за патронния празник на гимназията произнесе Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии.

Присъстващите в залата се изправиха на крака и посрещнаха с бурни аплаузи на сцената дългогодишния директор на гимназията Митко Кунчев. Той беше удостоен с плакет на Фонд „Математика на бъдещето” за положените усилия и последователността в издигане авторитета на училището в регионален и национален мащаб.

Тържественото събрание завърши с втората част на легендата-спектакъл „За майките и техните свободни синове”, изпълнен от възпитаници на училището.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари