Среднощен коалиционен съвет: Сигурното е, че ИТН няма да дойде

0
Информациите дали изобщо ще се състои са разнопосочни
Информациите дали изобщо ще се състои са разнопосочни Снимка: БГНЕС

Надявам се, че с някои от колегите от ИТН ще продължим да работим, каза депутатът от “Демократична България” Владислав Панев

На насрочения за 8 юни, сряда вечерта коалиционен съвет коалиционните партньори трябваше да изглаждат противоречията си за актуализацията на бюджета. Но след напускането на "Има такъв народ" и обявеното оттегляне на техните министри дневният ред се промени.

По признание на Корнелия Нинова ще бъде обсъждано търсене на мнозинство в парламента и как се формира правителство на малцинството.

Информацията за провеждане на коалиционен съвет идва от БСП и "Демократична България", предава БНР.

От пресцентъра на МС твърдят, че няма да има коалиционен съвет.

Към 20 часа нито един от коалиционните партньори не се появи пред медиите. Предполага се, че са влезли през страничните входове.

Единственото сигурно засега е, че ИТН няма да участва.

Частичната подкрепа е доста опасна при гласуването на бюджета”. Това заяви преди началото на Лидерския съвет депутатът от “Демократична БългарияВладислав Панев, предава Нова телевизия.

Какво става, когато гласуваме повече разходи от приходи”, попита той и допълни, че бюджетът “е обект на много сериозни разговори в следващите дни”.

По думите му “има смисъл от път назад за ИТН”, ако това би допринесло за успеха на страната.  “Надявам се, че с някои от колегите от ИТН ще продължим да работим”, каза още той. 

Но поясни, че коалиционните партньори разглеждат всякакви сценарии. 

 “Най-важното ако има правителство, то да бъде такова, че да осъществява нужните реформи в области, които са най- важни - като борба с високата инфлация, намаляване на бюрократични и регулаторни режими”, допълни Панев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Aut
    Времето ви мина комунисти, комсомолци и либерали с лява резба. Ходете си по живо по здраво, кой откъдето е дошъл, докато народа не ви е помел.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари